Afbeelding
Aangeboden door goedkopermetled.nl

Hoe kies je de juiste lampen voor jouw interieur?

16 dec, 12:05 Algemeen 0 keer gelezen

Verlichting is een belangrijk onderdeel voor ons interieur. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste lampen kiest voor jouw interieur, om een zo goed mogelijke sfeer te creëren. Maar hoe doe je dit, aangezien er onwijs veel lampen zijn waar je uit kunt kiezen? Wij geven je graag het verlossende antwoord! In dit artikel lees je meer over het kiezen van de juiste lampen voor jouw interieur! 

Soort verlichting 

Er bestaan verschillende soorten verlichting. Hierbij kun je denken aan LED lampen, maar ook aan gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen. Voordat je een lamp koopt is het dus goed om hier over na te denken. Elk soort verlichting heeft weer andere eigenschappen en voordelen. LED verlichting bijvoorbeeld wordt gezien als een energiezuinige variant. Deze verlichting heeft aanzienlijk meer branduren dan traditionele verlichting en gaat daarom dus ook langer mee. 

Functie van de verlichting 

Verlichting kan een aantal functies hebben. Zo heb je basisverlichting, taakverlichting en sfeerverlichting. De basisverlichting is algemene verlichting die je gebruikt om je weg in huis in het donker te vinden. Bij taakverlichting kun je denken aan lampen die je op je bureau kunt zetten voor tijdens het werken of bij inspanning, zodat je ogen minder snel vermoeid raken. Sfeerverlichting spreekt waarschijnlijk voor zich en is bedoeld om extra sfeer toe te voegen aan je interieur. Sfeerverlichting heeft meestal zacht en warm licht. 

Maak een lichtplan 

Voor het kopen van verlichting is het goed om een lichtplan te maken. Bepaal hierin waar in huis je nog lampen nodig hebt en waar je de verlichting eventueel wilt aanpassen. Zo kun je gericht op zoek gaan naar de juiste lampen. Om het jezelf makkelijk te maken kun je van te voren een plattegrond maken van je huis en hierin aangeven waar je al lampen hebt hangen. Zo zie je of er bepaalde gedeeltes zijn in huis die nog verlichting nodig hebben. Teken hierbij ook de stopcontacten en schakelaars! Dit brengt ons gelijk bij het volgende punt. 

Bedienen van het licht  

Als je eenmaal hebt bepaald wat voor soort verlichting je wilt aanschaffen is het ook goed om rekening te houden met het aantal stopcontacten en schakelaars in huis. Je moet natuurlijk wel genoeg aansluitingsplekken hebben om de verlichting te kunnen bedienen. Tegenwoordig kun je 

goedkoop schakelmateriaal online bestellen of kopen in een bouwmarkt. Ook hier zijn weer veel verschillen in. Laat je daarom van te voren goed informeren! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30