Lucas Vroom verheugt zich op de competitie. (Foto: Wijntjes Fotografie)
Lucas Vroom verheugt zich op de competitie. (Foto: Wijntjes Fotografie) Foto: Wijntjes Fotografie

Eredivisiedebuut VCN komt er aan!

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Speel je in de Eredivisie en mag je je debuut niet maken. In die situatie bevinden de volleyballers van VCN zich al maanden. “Enorm jammer”, zegt Lucas Vroom, één van de spelers van het team van trainer Ferry van Hal. “De bond heeft nu ingezet op een ‘herstart’ half januari. En de regering vindt het goed. Fantastisch!”

Door Jan Timmer

“De voorbije weken trainden we aangepast in groepen van maximaal vier mensen. Mijn drie trainingen per week vulde ik aan met krachttraining en hardlopen. Deze week echter kunnen we weer als team trainen en dat is natuurlijk veel lekkerder. Ik verwacht dat we zo’n drie weken nodig om wedstrijdfit te worden en scherp de competitie in te kunnen. Hoe het wedstrijdschema er uit gaat zien, is afwachten. Een hele competitie afwerken lijkt onhaalbaar gezien de tijdsdruk die het internationale seizoen en de Olympische Spelen met zich mee brengen.”

Lucas Vroom staat niet alleen zijn mannetje in de herenhoofdmacht van VCN, hij zet zich ook in binnen de sponsorcommissie van de Capelse volleybalclub. “Het voorbije half jaar is er hard gewerkt om eredivisievolleybal voor zowel ons dames- als herenteam een goede basis te geven”, vertelt hij. “Dat is met heel veel inzet gelukt. En tussendoor kwam corona. Daardoor missen we veel inkomsten, met name uit de omzet van onze kantine, die we in eigen beheer runnen. Om toch nog wat geld te genereren moesten we acties verzinnen. Eén daarvan was het werven van deelnemers aan de Vriendenloterij. Van elk aangemeld lid ging een mooi percentage naar de club. Inmiddels staat de teller op een paar duizend euro. Ook de Grote Clubactie bracht 1500 euro in het laatje, veel meer dan in andere jaren. Dat zijn positieve berichten. Mooi is ook dat we de VCN Volleybalschool hebben kunnen opzetten. Zo’n veertig jonge talenten trainen daar vol overgave onder leiding van Ivo Munter en spelers en speelsters van onze topteams.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 16 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00