<p>De Stichting WOP Ketensche Polder deelde chocolademelk en koek uit tijdens het schaatsen op de vijver.</p>

De Stichting WOP Ketensche Polder deelde chocolademelk en koek uit tijdens het schaatsen op de vijver.

(Foto: onbekend)

Vijvergebied wordt compleet vernieuwd

  •   keer gelezen

Capelle - WOP Capelle-West en WOP Capelle ‘s Gravenland zijn met elkaar in gesprek gegaan over het stuk natuurgebied tussen de beide wijken, dat dringend toe was aan vernieuwing en nieuwe gebruiksmogelijkheden. Er werd een werkgroep opgericht die in 2019 een plan schreef om voor te leggen aan het ‘Denk en Doe mee fonds!’ Ter voorbereiding op de beslissing van de commissie werd in januari 2020 de Stichting WOP Ketensche Polder opgericht. Het plan werd goedgekeurd en men kon aan de slag gaan.


Door Annemarie van der Ploeg

Peter Vogelsang, per 1 maart a.s. interim voorzitter van de Stichting WOP Ketensche Polder vertelt: “De stichting is in het leven geroepen om uit het fonds wat geldmiddelen te krijgen, en die in samenwerking met de gemeente te besteden aan het vijvergebied. Ik woon zelf ook aan de vijver. Het is al een prima gebied maar het kan nog mooier worden. Het vijvergebied tussen de wijken ‘s Gravenland en Capelle-West was vroeger een overloop van de waterzuivering en werd ‘poepvijver’ genoemd. Sinds de tachtiger jaren kan de vijver ook bij mooi winterweer gebruikt als ijsbaan. Op de vijver kunnen rondjes worden geschaatst en hij is goed begaanbaar vanaf de zijkanten. Onlangs hebben wij tijdens het mooie schaatsweer chocomel en koek uitgedeeld. Zo wilden wij wat meer bekendheid krijgen, zichtbaar zijn voor de bewoners en informatie geven. Wij hebben vanuit het Denk en Doe mee fonds! van de gemeente een bedrag gekregen om samen met de gemeente het vijvergebied, dat eigenlijk de afgelopen jaren een beetje is verwaarloosd, nieuw leven in te blazen. We willen het gebied wat aantrekkelijk maken, zodat mensen er kunnen ‘recreëren’, maar in ieder geval prettig rond kunnen lopen.”

In het gebied ligt ook een dierenweide. Vogelsang: “Dit is een particulier initiatief. De weide wordt nu door twee wijkbewoners onderhouden en zij zorgen natuurlijk voor hun dieren. We vonden dat de weide ook aan renovatie toe was en in overleg hebben wij het beheer van de grond overgenomen. Als stichting gaan wij deze dierenweide, een plat grasveld met wat opstallen, opknappen. Wij gaan er een mooi grasveld met bergen, een waterplaats voor de beesten en met een pad dat ook begaanbaar is voor invaliden van maken. We willen het hele vijvergebied upgraden zodat ook de bewoners van het verpleeghuis in de wijk daar kunnen rondlopen of -rijden. We willen verbetering van de paden, meer en andere beplanting, mooiere kleurige struiken en van een onbegaanbaar trapveldje een pannaveldje maken. Ook willen we in afstemming met bewoners fitnesstoestellen neerzetten bij de vijver. We willen het aantrekkelijker maken voor mensen van alle leeftijden. Er staat ook een gebouw, van origine het jeugdgebouw ‘Knop-Op’, waar de laatste jaren niet veel mee is gebeurd en waar we voor alle bewoners, niet alleen voor de jeugd, activiteiten willen ontplooien. Dus eigenlijk alles nieuw leven inblazen.”

www.hetnieuwevijvergebied.nl 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten