Afbeelding
Aangeboden door poweredblinds

Hoe elektrische bediening van jouw raamdecoratie werkt

17 dec, 17:41 Algemeen 0 keer gelezen

Ben je tevreden met jouw raamdecoratie? Niet alleen met hoe de gordijnen eruitzien maar hoe ze werken? Wellicht met koordjes om aan de trekken, of je schuift de gordijnen opzij. Met elektrische bediening maak je het jezelf makkelijker, daarnaast gaat de raamdecoratie langer mee. Hoe dit werkt en op welke wijze je raambekleding kunt automatiseren lees je op deze pagina.

Ben je tevreden met je huidige raamdecoratie?

Gordijnen zijn geen wegwerpartikelen. Het kan een flinke uitgave zijn, je wilt er dan wel een aantal jaren van kunnen genieten. Als je onlangs hebt geïnvesteerd in nieuwe raamdecoratie zul je niet direct een complete set Blinds kopen. Die zien er mooi uit en kunnen volautomatisch werken, maar als de huidige gordijnen nog niet aan vervanging toe zijn is dat een stap te ver. Dan is het goed om te weten dat je ook een losse buismotor kunt kopen waarmee je de meeste reguliere gordijnen kunt automatiseren. Dit geldt zowel voor horizontaal schuivende gordijnen al verticaal oprollende gordijnen. Deze buismotor neemt eigenlijk het handmatige proces van je over, verder verandert er niet zoveel. Je moet wel rekening houden met de breedte, het type raamdecoratie en het gewicht omdat de elektromotor krachtig genoeg moet zijn om de gordijnen soepel te openen of sluiten.

Er zijn meer kamers in huis

Je bent er nu van op de hoogte dat je niet direct de gordijnen hoeft te vervangen, je bent wellicht wél benieuwd wat de voordelen zijn van een compleet smart home systeem. Is er een ruimte waar de gordijnen wel aan vervanging toe zijn? Kies daar voor elektrische raamdecoratie als compleet set. Dan hebben we het over de buismotor die in een bijpassende cassette wordt geplaatst inclusief het materiaal. Dit kan een strak rolgordijn zijn, een luxueus plisségordijn of een natuurlijk vallend vouwgordijn. Precies in de stijl die past bij de ruimte en jouw persoonlijke voorkeur. Daarnaast kun je nog kiezen voor lichtdoorlatend of verduisterend. Met name op de slaapkamer wordt vaak gekozen voor verduisterende gordijnen omdat je hiermee ongestoord in het donker kunt slapen. Het is bewezen dat een donkere omgeving je een betere nachtrust geeft. Betekent dit totale duisternis als je wakker wordt waardoor je niets kunt zien? Nee hoor, want je hebt immers elektrische raamdecoratie hangen die je op afstand kunt bedienen. Of met een timer, zo ontwaak je precies op het juiste moment met natuurlijk licht van buiten.

Geen stroomaansluiting nodig

Een elektrisch gordijn heeft uiteraard stroom nodig. Het is niet altijd praktisch om een stroomdraad aan te sluiten, daar zijn niet alle woningen op voorzien. Dan is het goed om te weten dat er ook systemen bestaan die op een ingebouwde accu of batterijen werken. Dit zijn compleet zelfvoorzienende systemen met voldoende capaciteit om maandenlang te werken. Met normale gordijnen zul je deze pakweg tweemaal per dag openen / sluiten. Maar als je de luxe hebt van elektrische gordijnen kun je ze ook gedurende de dag bedienen. Bijvoorbeeld als de zon fel schijnt als zonwering, of als het betrekt en je de lampen inschakelt overdag. Je gaat anders denken over de functie van raamdecoratie omdat het bedieningsgemak groter wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30