Vincent van den Berg wil SVS laten zien wat ie kan. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Vincent van den Berg wil SVS laten zien wat ie kan. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjes Fotografie

Corona remt SVS-voetballer Vincent van den Berg

18 dec, 09:00 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Niemand hoeft zich zorgen te maken over het fitheidsniveau van SVS-voetballer Vincent van den Berg. De rechterspits van de zaterdagtweedeklasse traint niet alleen bij zijn club, maar ook voor zichzelf.

Door Jan Timmer

“Het zijn rare tijden”, verzicht Van den Berg. “En ik verwacht eerlijk gezegd niet dat we snel weer wedstrijden kunnen gaan voetballen. De voetbalbond mikt op half januari om de competitie te hervatten, maar met de huidige coronacijfers ziet het er niet naar uit dat we dan daadwerkelijk weer om de punten gaan spelen. Uiteraard hoop ik dat ik ongelijk krijg, want er is niks mooier dan met elkaar het veld op te stappen en los te gaan.”

Tot het zover is moet SVS zich beperken tot twee wekelijkse trainingen; sessies waarbij maximaal vier man per groepje bezig zijn op minimaal anderhalve meter van elkaar. “Dat betekent in de praktijk dat je bezig bent met allerlei oefenvormen waarbij lichamelijk contact uitblijft,” weet Vincent van den Berg. “Het is natuurlijk beter dan niets en het houdt je fit, maar ideaal is het niet. Je voetbalt ook om je met elkaar te meten, samen te winnen of te verliezen. En vergeet de kleedkamer en de kantine niet. Wat is er mooier om na een training of wedstrijd bij elkaar te zitten en met een biertje in je hand lekker na te lullen. Dat missen we nu.” Voor Vincent van den Berg is het sowieso al een vreemd idee dat hij sinds zijn overgang van vv Capelle naar SVS deze zomer, nog geen competitiewedstrijd in het blauwwit gespeeld heeft. “Ook dat is ‘coronagerelateerd’”, vertelt hij. “in de laatste fase van de voorbereiding kreeg ik Covid-19 en moest in ik quarantaine. “Erg ziek ben ik er niet van geweest, wel had ik geen smaak en reuk en was ik iets kortademig. Toen ik weer mocht gaan trainen merkte ik overigens wel dat corona zijn weerslag op mijn fysieke gesteldheid had. Het duurde relatief lang voor ik weer in conditie was. Zo was ik tijdens de warming up van mijn eerste training al buiten adem. Het voelde alsof ik 90 minuten lang gevoetbald had. Heel raar. En nu ben ik fit, maar zijn er geen wedstrijden. Raar idee, hoor.”

Vincent van den Berg speelde sinds zijn jongste jeugd bij vv Capelle. Deze zomer besloot hij afscheid te nemen van zijn club en koos hij voor SVS. “Daar kom ik mijn vroegere Capelle-trainer Roy Brinkman weer tegen. Nadat Roy van Excelsior Maassluis naar SVS overstapte benaderde hij me met de vraag of ik ook zin had om naar sportpark Schenkel te komen. Vond ik een super leuk plan. Niet alleen vanwege de hernieuwde samenwerking maar ook omdat ik graag in een eerste elftal wilde spelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30