Afbeelding
Aangeboden door abrahamart

Wat zijn populaire kunststromingen van dit moment?

Algemeen 39 keer gelezen

Kunst: een breed begrip, maar kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Voor de een kan het een hele andere uiting hebben dan voor de ander. Dit maakt de kunst zo divers. Er is geen ‘standaard’ definitie voor kunst, maar je kunt het opvatten zoals je zelf wilt. Echter zijn er wel bepaalde stromingen, waarin we deze toch nog kunnen onderscheiden. We kunnen jaren terug in de tijd als we starten bij de eerste kunststroming, maar ook hedendaags wordt er nog veel gemaakt en blijft de kunst zich ontwikkelen. Waar we vroeger vooral van klassieke kunst spraken, hebben we tegenwoordig vooral te maken met moderne kunst. Hoe herken je deze kunststroming en hoe werkt kunstuitleen in Nederland? 

Wat is moderne kunst?

Moderne kunst is begin van de 20e eeuw ontstaan, maar is vandaag de dag nog ontzettend populair. Het is een kunststroming waarin vooral abstractie centraal staat. Echter is er geen duidend antwoord op de vraag welke kunststromingen populair zijn. Dit hangt af per persoon en er zijn geen richtlijnen voor. Kunst is echt een smaak: het bevalt je of het trekt je niet aan. In de klassieke kunst werd vooral geprobeerd om objecten uit de wereld zo realistisch en natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Bij moderne kunst verandert dit. Het gaat er niet meer om dat het project zo  ‘echt’ mogelijk lijkt, maar het gaat erom wat de kunstenaar wilt overbrengen. Zo kwam er dus een breuk in de geschiedenis. Door de opkomst van fotografie en de steeds grotere rol die de fotografie in onze maatschappij speelt, is dit ook een groot en belangrijk onderdeel van de moderne, hedendaagse kunst

Wat is kunstuitleen Amsterdam?

Beeld je eens in: je hebt een prachtig schilderij thuis hangen, maar door een nieuw interieur of een ander seizoen, past dit schilderij ineens helemaal niet meer bij de rest. Ontzettend zonde natuurlijk, zeker als je er een flink bedrag voor hebt neergelegd. Om dit te voorkomen, bestaat er kunstuitleen. Bij kunstuitleen ‘huur’ je als het ware een schilderij. Zo kun je de kunst dus voor een ander project ruilen, als je deze zat bent of kun je per seizoen weer iets nieuws ophangen. Bij kunstleen in Amsterdam wordt het experimenteren met kunst bevorderd. Ben je er nog niet helemaal zeker van wat precies jouw favoriete stijl of stroming is? Dan is dit de perfecte manier om hier achter te komen. Door verschillende schilderijen tijdelijk bij jou thuis op te hangen, ontdek je wat je leuk vindt of misschien op den duur juist minder gaat waarderen. Wil je als particulier of ondernemer schilderijen lenen? Dan is kunstuitleen iets voor jou.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 7 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15