Afbeelding
Aangeboden door elearning training

Tips om het thuis leren zo makkelijk mogelijk te maken

Algemeen 57 keer gelezen

Het afgelopen jaar was voor veel mensen een bewogen jaar. Veel mensen moesten in plaats van op kantoor thuis gaan werken. Hoewel dit in het begin goed leek te gaan, krijgen steeds mensen nu meer moeite met concentreren en productiviteitsproblemen. Dit geldt ook voor studenten! Want hoe kun je nu thuis zo goed mogelijk leren? Wij geven je graag een aantal tips. Lees dus snel verder!

Vind jouw manier van leren 

Iedereen heeft weer een andere manier van leren. Zo vindt de één het fijn om samenvattingen te maken en deze te leren en zo oefent de ander liever met quizvragen online. Onderzoek daarom ook wat jouw voorkeur heeft om te leren. Dit maakt het voor jezelf al een stuk makkelijker en het zal je een hoop tijd en frustratie besparen! 

Probeer te focussen 

Het leren kan thuis soms best moeizaam gaan. Dit komt in de meeste gevallen doordat je té snel afgeleid bent en niet goed kunt focussen. Zorg er daarom voor dat je hersenen tijdens het leren met niks anders bezig zijn. Haal overige rommel van je bureau en leg hier alleen de spullen neer die je nodig hebt voor tijdens het leren. Het is daarnaast goed dat je ervoor zorgt dat huisgenoten of familie je niet kan storen. Doe desnoods een koptelefoon op en ga zitten in een aparte ruimte. 

Goede planning en voorbereiding 

Om het leren een stuk makkelijker te maken, is het goed om jezelf goed voor te bereiden. Dit betekent dat je uitzoekt wat je moet leren en dat je hiervoor een duidelijke planning maakt. Dit geldt voor zowel tentamens, als verslagen of een elearning. Tijd om te leren zul je in moeten plannen in je dagelijks leven, zodat je overige activiteiten hier omheen kunt plannen. Sport je bijvoorbeeld twee keer per week? En ga je elke woensdag eten bij je opa en oma? Dan kun je dit in je planning zetten en de leermomenten hier omheen plannen. Zorg er natuurlijk wel voor dat het leren voorrang krijgt op andere dagelijkse (onbelangrijke) taken! 

Opschrijven en visueel maken 

Grote lappen tekst lezen heeft nooit iemand geholpen tijdens het leren. Onze hersenen nemen veel meer informatie op als je je leerstof kort en krachtig opschrijft of visueel maakt. Zo kun je een samenvatting maken of aantekeningen noteren in ieder hoofdstuk. Hiernaast kun je door middel van kleuren, mindmaps, grafieken en plaatjes de leerstof en eventuele verbanden duidelijk maken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 12 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 15 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20