Foto:

Kerstactie voor ouderen een groot succes

  •   keer gelezen

Capelle - De dag voor kerst was het rond het middaguur druk op het terrein van vv CKC. Daar verzamelden zich een flink aantal vrijwilligers om 150 maaltijden te bezorgen bij (eenzame) ouderen in de omliggende woonwijken Capelle West, Kralingseveer, ’s Gravenland en Fascinatio. De ouderen waren opgegeven via een speciale website en/of hun adressen werden aangeleverd door diverse instanties van de gemeente Capelle aan den IJssel. 


Om 12.00 uur spraken de voorzitters van CKC en Stichting Breath, aangevuld door Waling Koorneef van hoofdsponsor Plus ’s Gravenland en burgemeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam de vrijwilligers toe. Aanvoerder van CKC 1, Ruben Schippers en oud-eerste elftal speler Sebastiaan Kooijman, instrueerden de bezorgers waarna zij voorzien van een kerstmuts en een kerstboodschap op pad gingen. 

Sommige ouderen wisten van deze kerstactie af, maar anderen werden volledig verrast. Onder de ouderen waren o.a het oudste lid van CKC Jaap Spruit, maar ook de meest fanatieke DCV supporter Cees Boers, woonachtig in Capelle ‘s Gravenland. Het bezorgteam was zeer divers want zo kon je de burgemeester van Capelle, de hoofdtrainer, een eerste elftalspeler, een jeugdlid van CKC of een bestuurslid en/of vrijwilliger van Stichting Breath op bezoek krijgen. 

De ouderen vertelden soms aangrijpende en soms heel leuke verhalen en enkelen gaven zelfs een rondleiding in hun woning. De ouderen waren onder de indruk van het heerlijke diner, maar zeker ook van de aandacht die ze kregen. Maar ook het bezorgteam liet weten dat zij op hun beurt onder de indruk waren van de verhalen en de ontmoeting met de ouderen. Redenen genoeg om volgend jaar een vervolg te geven aan deze unieke samenwerking tussen Plus ’s Gravenland, voetbalvereniging CKC en de Capels/Rotterdamse stichting Breath!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten