<p>Jannie van der Heijden - Groen (rechts) heeft onlangs 160 kerstkaarten afgeleverd voor de bewoners van De Vijverhof. (Foto: Jan van der Arend)</p>

Jannie van der Heijden - Groen (rechts) heeft onlangs 160 kerstkaarten afgeleverd voor de bewoners van De Vijverhof. (Foto: Jan van der Arend)

(Foto: )

Dit zijn de allerliefste Capellenaren!

  •   keer gelezen

Capelle - Wie is jouw liefste Capellenaar van het jaar, vroegen we afgelopen weken aan de lezers van De IJssel en Lekstreek. Want als er dit jaar één duidelijk werd, is dat Capellenaren echt héél lief voor elkaar kunnen zijn als het er op aan komt. We vonden de inzendingen hartverwarmend, maakten deze krant met een brok in onze keel. Sta je er niet bij? Weet dan dit: wij vinden álle Capellenaren lief!


Rita Goethals stuurde ons deze hartverwarmende mail: ‘DE Capellenaar van het jaar is voor mij mijn buurvrouw Anneke, een lief zorgzaam mens. Het is begonnen in 1982. Ik moest bevallen en er was geen taxi vrij. Zij liet alles vallen en bracht ons naar het Havenziekenhuis (over de busbaan).

Sindsdien kan ik altijd een beroep op haar doen. Lig ik in het ziekenhuis, zij verzorgt de was. Gaat mee naar gesprekken van specialisten. Uitnodiging kerstdiner. Toen dat niet meer ging, omdat mijn rolstoel niet bij haar naar binnen kan, krijg ik een dienblad met amuse, soep, hoofdgerecht en toetje. In de winter iedere zaterdag een kop soep. Haalt de post uit de brievenbus. Heeft me mee genomen naar stoelgym.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik wens iedereen zo’n ruggensteun toe. Ik ben heel dankbaar dat ik die heb.’

Sandy Velraeds-Huijer nam ook contact met ons op. ‘Twee hele lieve mensen, ‘Oma’ Bep Spitter (85) en ‘Opa’ Dick Spitter (87) willen aan jullie een bericht sturen om hun dochter Nel Alewijnse in het zonnetje te zetten, na het lezen van jullie oproep in de krant, ze vroegen aan mij om deze mail te versturen.

Hun dochter staat altijd, maar zeker in deze moeilijke coronaperiode, voor hen klaar. Met alle liefde stuur ik deze mail omdat ik Nel ook een warm hart toedraag. Ze staat niet alleen voor haar ouders klaar, maar voor iedereen om haar heen, ik hoef haar maar te bellen en ze laat alles vallen en ze komt.

Ze zorgt ervoor dat het leven van haar ouders zo goed als dat het kan door kan gaan in deze periode en helpt met boodschappen en afspraken. Elke ochtend belt ze hen om te vragen hoe het gaat en wat ze kan betekenen voor hen.

Nu zijn er waarschijnlijk echt wel meer van zulke mooie mensen als Nel, maar Nel is wel heel bijzonder. Nel heeft dagelijks de zorg voor haar man die niet zelfstandig voor zichzelf kan zorgen, maar nooit zal je haar erover horen. Ook is haar vader ziek waar ook veel zorgen en verdriet bij komen kijken.
In het verleden heeft Nel ook zware periodes gekend, ze heeft haar beide zussen verloren en wat tot op de dag ook voor haar ouders verdriet geeft.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat Nel zo bijzonder is en dat ze het echt heeft verdiend om in het zonnetje gezet te worden. Voor ons is dat een ding wat zeker is!! Ik ben trots dat ik haar in mijn leven heb en ook haar ouders kunnen niet trotser zijn!! Nog een mooie noot voor Nel aan 2020 is dat ze voor het eerst oma is geworden, dit geluk maakt denk ik veel goed dit jaar en als trotse oma geniet ze hier erg van!’

Jannie van der Heijden moet volgens Marion Skoko in het zonnetje gezet worden. ‘Jannie van der Heijden is vrijwilligster bij de hospice in Capelle aan den IJssel heeft in het begin van de coronatijd prachtige kaarten gemaakt voor de 160 bewoners van verzorgingstehuis De Vijverhof. De kaarten zijn echt schitterend en allemaal anders.

Opnieuw heeft zij nu weer 160 kaarten gemaakt voor de bewoners van verzorgingstehuis De Vijverhof voor de kerst. Jannie doet dit met hart en ziel en vindt het heel fijn om iets voor haar medemens te kunnen betekenen. De reacties van de mensen waren dan ook heel bijzonder. Ik zou het heel fijn vinden om haar ook eens in het zonnetje te zetten. Dit verdient zij ook.’

En ook dit laatste berichtje krijgt en plekje op deze pagina, ook al gaat het hier niet om één persoon. Conny Dekkers: ‘Wat een verrassing om donderdag 24 december een meneer met een kerstmuts op en 2 tassen van de Plus in zijn handen door onze straat te zien lopen.
Hij belde bij mij aan om samen naar de overburen te lopen en het viergangen diner aan te bieden.
Ik had onze overburen opgegeven om dit heerlijke diner in ontvangst te mogen nemen. Zij hebben het niet makkelijk in deze nare coronatijd. Hopelijk geeft dit diner een mooi smakelijk moment op een kerstdag.
Dankjewel Plus ‘s Gravenland, vv CKC en Stichting Breath.’

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten