ComputerPlan VCN debuteert met winst in Eredivisie

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Afgelopen zaterdag trof Computerplan VCN in eigen huis RECO / ZVH, de buren uit Zevenhuizen. Een prachtig affiche om te debuteren in de Eredivisie. Na ruim 10 maanden zonder officiële wedstrijd keek iedereen uit naar de start.

De shirtjes waren gestreken, de ballen gepoetst, de livestream stond klaar, de commentatoren hadden de stem opgewarmd, en DJ Kevin had zijn nieuwe bril rechtgezet, kortom: we konden beginnen.

Commandant der Strijdkrachten Van Hal had ons voorzien van een aanvalsplan en stuurde de volgende namen het veld in. Lucas Vroom en Tom Feldkamp op de midden-as, Robert Jansen als spelverdeler, Tom van Reeuwijk op de diagonaalpositie, Ferdy van Dijk en Thomas Boerefijn als passer-lopers en Rogier van Leeuwen als libero.

Als lammetjes die nog nooit een wei hadden gezien dartelden de Capelse binken het veld in. Het team stond aan, was klaar voor de strijd en opende vol gas. ZVH werd al snel onder druk gezet en kwam dit niet meer te boven deze set. Via scores van Tom van Reeuwijk en Tom Feldkamp kwamen we uit op 25-18, en was de eerste set voor ons.

In de tweede en derde set ging het gelijk op, maar wist ZVH te domineren via effectieve aanvallen over de middenas. Enkele killblocks van Lucas Vroom hadden effect, maar kon ZVH niet van tweemaal setwinst afhouden: 23-25 en 18-25.

In set 4 domineerde ZVH ook lang, en leek het vuur geblust bij de mannen in het rood. ZVH keek tegen een voorsprong aan van 10-17, maar vergat het af te maken. De routiniers van VCN staan bij elkaar opgeteld al zo’n 100 jaar in het volleybalveld, weten dus dat het nooit te laat is, en roken bloed. De servicedruk werd opgevoerd en de ingevallen Roland Mijnans en Sharif Gabriel gaven nieuwe impulsen. VCN kroop dichterbij naar 18-21 en kwam daarna via een serviceserie van Sharif langszij. In de slotfase van de set was het stuivertje wisselen - en VCN trok aan het langste eind via een aantal effectieve aanvallen.

De tie-break was daar, en op zich was dat al een kunst. ZVH had zich herpakt en legde VCN het vuur aan de schenen. Bij 10-7 achterstand was daar de time-out voor VCN en was het nog één keer opladen voor de slotfase. Dankzij sterk aanvallend werk van Ferdy van Dijk kon VCN zich terugknokken naar 14-14. Toen kwamen de echte big points en konden beide teams in hun aanvallen niet fataal zijn- de eerste rally werd gewonnen door VCN, 15-14. In de volgende rally werd de bal aan twee kanten met moeite van de grond gehouden, maar kwam daar de kans voor VCN. Thomas Boerefijn sloeg de bal meters uit, maar vergat daarbij niet de vingertoppen van het Zevenhuizer blok mee te pakken! Hiermee was de winst binnen.

Een tevreden team met een prachtige winstpartij bij het debuut. Op naar de volgende! Volgende week ontvangen wij Sliedrecht thuis, zaterdag om 20.00 uur.

In deze tijd zijn er nog wat meer zaken te regelen in en om het veld, namens het gehele team dank aan alle fantastische hulp en organisatie rondom de wedstrijd. Tot snel!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 11 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15