Afbeelding
Aangeboden door brunott

De leukste plekken van Rotterdam

Algemeen 40 keer gelezen

De mooiste rotstad van Nederland! We hebben het natuurlijk over Rotterdam. Het is een bijzondere stad met een belangrijke geschiedenis. Ben je nooit eerder in Rotterdam geweest of ben je er slechts een aantal keer geweest? Dan is het boeken van een overnachting het zeker waard! Deze stad staat natuurlijk bekend om de voetbalclub Feyenoord, wordt ook wel de Manhattan aan de Maas genoemd en de nuchterheid vinden we overal terug. Laten we eens kijken wat we kunnen beleven in Rotterdam. 

  1. Doe mee aan een stadswandeling

We kunnen nu helaas niet veel doen in verband met de tweede lockdown, maar we kunnen toch nog een stadswandeling maken. Zo kun je je aanmelden en in het weekend met een groepje meelopen. Je bezoekt bekende plekken in Rotterdam en kunt bij horecagelegenheden eten en drinken afhalen. Zo ben je aan het bewegen, genieten en ontdekken tegelijkertijd! Ook wanneer je niet eerder in Rotterdam bent geweest of er niet vaak bent geweest, is dit een goed eerst uitje om uit te proberen. Je leert de stad kennen door met locals mee te gaan. De kans is groot dat je allerlei nieuwe plekken ontdekt. 

  1. Bekijk de verschillen van vroeger en nu

Rotterdam heeft en blijft een grote metamorfose ondergaan. We weten dat Rotterdam gebombardeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor moesten een hoop gebieden opnieuw gebouwd worden. Dit is de reden dat we in Rotterdam grote verschillen zijn tussen vroeger en nu. In Rotterdam West kun je het oude Rotterdam nog terugzien, maar in het centrum zien we steeds meer wolkenkrabbers. Dit geldt ook voor de Laurenskerk, de bekende Hoogstraat, de Coolsingel, musea en nog veel meer. Wanneer je een weekend naar Rotterdam gaat zul je een hoop verschillen tegenkomen. Laten we niet vergeten dat je op veel plekken ook terug zal zien dat er gebouwd wordt aan iets nieuws. Je kunt hier altijd meer over lezen.

  1. Bezoek de bekende winkelstraten

In Rotterdam hebben we ook een hoop mooie winkelstraten. Eén van de bekendste is natuurlijk de Koopgoot. Verder hebben we ook bekende ondernemingen zoals onder andere Brunott Juwelier, waar je altijd prachtige sieraden kunt vinden, Schmidt om een lekker stukje vis te eten en natuurlijk Diergaarde Blijdorp waar je er even tussenuit kan wanneer je met het gezin dieren wilt zien. Zo is alles verdeelt door de stad heen en kun je er makkelijk een heel weekend plannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws gisteren
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55