Afbeelding
Foto: Pexels.com

Medewerkers Amandelhof kijken uit naar werken in gloednieuw gebouw

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Het gloednieuwe gebouw van Amandelhof stáát er gewoon! Binnen vinden de laatste werkzaamheden plaats. En dan is het in de tweede week van april tijd om te verhuizen. De bewoners vinden het best spannend, maar zijn ook wel nieuwsgierig. De medewerkers kijken ernaar uit. Maar vragen zijn er ook nog genoeg. Hoog tijd voor een infobijeenkomst.

Online informatiebijeenkomsten

Vanwege alle maatregelen organiseren we twee dezelfde online informatiebijeenkomsten. Het zijn goede ‘bijeenkomsten’ met een mooie opkomst. Ook vanuit het Centraal Bureau van Cedrah is belangstelling. Kort gaan we nog even door inmiddels bekende informatie heen: Welke doelgroep bewoners komt op welke etage? Wat zijn de voordelen van groepswonen? Hoe komt ‘De Tussenhof’ (tijdelijke units) eruit te zien?

Fijn om vragen te kunnen stellen

De medewerkers vinden het fijn om hun vragen te kunnen stellen. Zo zijn ze bijvoorbeeld benieuwd of er straks nog gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd voor de bewoners. Omdat elke afdeling een gezamenlijke huiskamer krijgt, zullen alle activiteiten plaatsvinden in de eigen huiskamer. Wel kunnen de bewoners die daartoe in staat zijn zich vrij door het hele gebouw begeven, dus ook even gaan ‘buurten’ in de huiskamer of etagetuin van een andere afdeling.
Een andere vraag is hoe het meeluisteren met de kerkdienst straks gaat. Bewoners kunnen er zelf voor kiezen of ze in de gezamenlijke huiskamer met de kerkdienst meeluisteren, of in hun eigen zorgstudio.
Collega’s vragen zich af wat er van hen verwacht wordt rondom de verhuizing. Een verhuisbedrijf verhuist alle spullen van Amandelhof en van de bewoners. Medewerkers worden ingeroosterd om voor de bewoners te zorgen. Omdat we gedurende een week in twee gebouwen werken én omdat er in die week meer onrust is, zal meer personeel nodig zijn om goed voor bewoners te kunnen zorgen.

Training nieuwe teams

De medewerkers volgen op dit moment een teamtraining samen met hun collega’s van de nieuw gevormde teams. Leuk om elkaar op deze manier beter te leren kennen en samen plannen te maken. De vrijwilligers hebben hun voorkeur kunnen aangeven en zijn bijna allemaal ingedeeld op een etage. Tijdens de teamtraining wijzen we voor elk team contactpersonen voor de vrijwilligers aan. We denken met elkaar na hoe de nieuwe teams gaan kennismaken met de vrijwilligers en hoe zij hen gaan begeleiden.

Inmiddels is ook de bewonersindeling gemaakt. Deze week hoort elk team welke bewoners er op hun afdeling komen te wonen. De meubels en gordijnen voor de gezamenlijke huiskamers zijn besteld. Leuk om alvast de plaatjes te zien! Ook de zithoek met de sfeerhaard valt in de smaak. Op elke etage komt een heuse tuinkamer, die elk de sfeer van een buitenruimte krijgen. Verder komen er belevingshoeken die de teams zelf mogen inrichten.

Kijkje nemen

Op dit moment vinden gesprekken plaats met bewoners en eerste contactpersonen over de verhuizing. In maart wordt er voor hen een open dag georganiseerd. Zij kunnen dan een kijkje nemen op de afdeling en in de zorgstudio waar zij komen te wonen en kennismaken met het personeel. Ook krijgen de teams in maart de gelegenheid hun nieuwe afdeling te gaan bekijken. ‘Het gaat nu wel heel dichtbij komen, wat mij betreft kan de datum van de kijkdag niet snel genoeg bekend worden!’ verzucht een collega.

‘Het voelt als een stukje thuis’

Medewerkers kijken tevreden terug op de online bijeenkomst. ‘Bij elkaar komen met een kopje koffie is natuurlijk gezelliger, maar eigenlijk werkt dit ook wel heel makkelijk’ vindt een collega. ‘Ik heb er gewoon echt heel veel zin in om samen met de bewoners en de collega’s en vrijwilligers aan de slag te gaan!’ zegt een ander enthousiast. ‘Ook al is het mijn werk, het voelt ook echt als een stukje thuis!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 21 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02