Afbeelding
Aangeboden door wooof.xyz

Wat is het beste voer voor honden?

Algemeen 56 keer gelezen

Er zijn zo onwijs veel soorten hondenvoer, dat we ons kunnen voorstellen dat je niet meer weet welke je moet kiezen. Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het allerbeste voor je hond en je hond zo gezond mogelijk voeren. Soms kun je soorten hondenvoer ook met elkaar combineren. Maar wat is nu het beste soort voer? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel! Lees dus snel verder. 

Soorten voer 

Bij hondenvoer bestellen, zijn er over het algemeen drie segmenten of soorten voer waar je uit kunt kiezen. Dit is droogvoer, diepvriesvoeding of blikvoer/natvoer. Elke soort voeding heeft weer voor en nadelen. Welke soort voer je kiest, is afhankelijk van je eigen wensen en het soort hond dat je hebt. Zo spelen factoren als activiteit van je hond en kieskeurigheid van je hond ook een grote rol. Je zult bij het kiezen van voer dus een beetje moeten testen welke soorten voer in de smaak vallen bij je viervoeter. We zullen elk soort hieronder even toelichten. 

Droogvoer 

Onder droogvoer verstaan we voornamelijk hondenbrokken. Dit zijn samengeperste brokken, die meestal bestaan uit een vorm van granen, tarwe, gerst of mais. Het kan natuurlijk zo zijn dat je hond niet goed tegen gluten kan, net zoals sommige mensen. Hiervoor bestaat glutenvrij voer. De hondenbrokken bevatten ook veel eiwit, zoals kip, rund, zalm of gevolgelte. Hier kan de hond genoeg energie uit halen en daarom is dit ook een belangrijk onderdeel van droogvoer. Hiernaast bestaat droogvoer ook uit plantaardige vetten of dierlijke vetten, vitamines en mineralen. 

Diepvriesvoeding 

Diepvriesvoer bestaat voornamelijk uit vlees, maar kan ook bestaan of aangevuld worden met diverse groentes of soorten granen. Dit soort voer is heel anders dan droogvoer en heeft daarom dus ook andere kenmerken. De kwaliteit van diepvriesvoeding ligt hoog, aangezien de voedingswaarden niet verloren gaan in de vriezer. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je het voer tijdig laat ontdooien, anders kunnen honden last krijgen van hun maag. 

Natvoer 

Een andere veelvoorkomende soort voeding is blikvoer of natvoer. De kwaliteit van dit voer verschilt nogal per merk. Het is daarom goed om bij het bestellen van hondenvoer, op bijvoorbeeld www.yourdog.nl, even goed de specificaties van het voer te lezen. Het voordeel van dit soort voer is dat je het niet hoeft te ontdooien en dat het lang houdbaar is. Een nadeel kan zijn dat dit voer relatief veel vocht bevat. Zo moet je hond dus meer ervan eten om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 8 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55