Thomas de Zeeuw: E-voetballer én jeugdtrainer bij vv Capelle. (Foto: Wijntjes Fotografie)
Thomas de Zeeuw: E-voetballer én jeugdtrainer bij vv Capelle. (Foto: Wijntjes Fotografie) Foto: Wijntjes Fotografie

Capellenaar Thomas de Zeeuw is e-voetballer bij Sparta

Algemeen 73 keer gelezen

Capelle - Coronatijd of niet; Capellenaar Thomas de Zeeuw ‘voetbalt’ gewoon door. Als professioneel e-sporter vertegenwoordigt hij Sparta Rotterdam in de E-Divisie.

Door Jan Timmer

“Ik vond het altijd al leuk om de FIFA-game te spelen”, vertelt hij. “En dat ging me ook heel aardig af. reden voor mij om mee te doen aan een toernooi dat Sparta organiseerde. De club zocht een e-sporter die haar zou kunnen vertegenwoordigen in de E-divisie. Ik speelde een prima toernooi en werd uitgekozen. Da’s nu zo’n anderhalf jaar geleden. Ik sta sindsdien bij Sparta onder contract, samen met een teamgenoot. Ik speel de competitie op de Playstation, hij op de X-Box. Samen hebben we een personal trainer die ons bijstaat en veel verstand van tactiek en tegenstanders heeft. Werkt goed zo.” In de onlangs afgesloten competitie eindigde Sparta als 13e. “Op zich een aardige klassering”, vindt De Zeeuw (21). “Maar er had meer ingezeten. We hadden lang zicht op de play-offs, waaraan de top 8 van deelnemen. Uiteindelijk liep het net mis.”De komende weken en maanden ga ik me voorbereiden op de nieuwe jaargang en deelnemen aan verschillende toernooien, waaronder het Club WK. Daarin tref ik in de poule onder andere Lazio Roma, een sterke tegenstander. Dat wordt een mooie uitdaging.”

Thomas de Zeeuw combineert zijn e-sport werkzaamheden (”18 a 20 uur in de week”) met een studie Sportmarketing en het trainerschap van vv Capelle JO 17-3. “Het trainen en coachen doe ik samen met twee andere jongens. Super leuk! Zelf heb ik een paar jaar deel uitgemaakt van de selectie van vv Capelle. Meestentijds voetbalde ik in het tweede elftal, al mocht ik ook wel eens met de hoofdmacht meedoen. Afgelopen jaar ben ik in het zevende gaan spelen, omdat het me vanwege studie en mijn e-sportactiviteiten aan tijd ontbrak om maximaal te investeren in het voetbal. Soms mis ik het wel: de spanning van de wedstrijden en de strijd om de punten. Maar goed, daar staat veel moois tegenover. Ik geniet van mijn e-sport activiteiten, voel me echt onderdeel van Sparta en ken de spelers en de technische staf. Nee, in ons Sparta-team zitten geen spelers van de club. Ik heb gekozen voor grote sterren van vroeger en nu. Neem de voorhoede, die bestaat uit Pelé, Christiano Ronaldo, Ronaldo Lima en Eusebio. Bij ons hebben ze allemaal dat mooie Sparta-shirt aan. En ik vind het prachtig om voor Sparta te mogen uitkomen, want dat is ook de club waar ik al vele jaren supporter van ben.”

Thomas de Zeeuw is blij dat het ook de ‘echte’ voetballers van Sparta goed vergaat. De ploeg van Henk Fraser heeft zich de voorbije maanden knap opgewerkt naar een middenmootpositie en lijkt niet te hoeven vrezen voor degradatie. “Dat is ook voor ons als e-sporter van belang”, weet De Zeeuw. “De E-Divisie loopt namelijk qua deelnemersveld parallel aan de Eredivisie. Een afdaling naar het tweede niveau betekent dat wij ub de wacht gaan wat Sparta betreft om moeten zoeken naar een andere club. Dat zou echt zonde zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 21 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws gisteren
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20