Afbeelding
Aangeboden door deskshaper

Fit worden tijdens het werken

Algemeen 67 keer gelezen

Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Steeds meer ontdekken we dat veel zitten ongezond is. Voor het lichaam én voor de geest. Meer bewegen is dus het motto; na elk half uur zitten een stukje lopen. Maar de gemiddelde baan maakt dat tegenwoordig wel erg moeilijk. Je kunt tijdens een meeting niet zomaar even weglopen en elk half uur bewegen is ook geen optie, want het werk moet natuurlijk wel gedaan worden. Dus, hoe doe je dat met een kantoorbaan/thuiswerkbaan? Hoe kun je fitter worden tijdens het werken?

Perfecte oplossing

Hoe mooi zou het zijn als je terwijl je werkt ook je conditie op peil houdt? Dat klinkt jou misschien in de oren als iets wat niet mogelijk is. Toch kan dat wel degelijk. Je kunt zelfs fitter worden terwijl je achter je bureau zit voor een meeting, de notulen uitwerkt, projecten voorbereidt of welke taak dan ook! We hebben het dan niet over ‘om de 20 minuten kijken naar een object in de verte’, ‘even opstaan om wat stappen te zetten’, of ‘je nek en schouders strekken’. Nee, we hebben het echt over bewegen terwijl je werkt! Dat kan met een stoelfiets, ofwel deskshaper.

Fietsen achter je bureau of op je luie stoel

Een deskshaper is eigenlijk een mini hometrainer. Je zet het apparaat voor je stoel. Het heeft twee trappers, net als een fiets. Zo kun je terwijl je achter je computer zit (of in je luie stoel voor de televisie) in rustig of in sneller tempo ‘fietsen’. Het lijkt heel eenvoudig - en dat is het eigenlijk ook - maar het heeft een groot effect. Door te trappen terwijl je stilzit, gebeurt er in je lichaam heel veel.

Verbeterde bloedsomloop

Natuurlijk train je de beenspieren en door het trappen beweegt de rest van je lichaam automatisch mee. Hierdoor zullen de spieren in je nek, rug en schouders minder snel verstijven. Maar het grote voordeel van het bewegen is dat je bloemsomloop gestimuleerd wordt. Dat heeft effect op je algehele gezondheid. Je organen en spieren worden optimaal van zuurstof voorzien en dat geldt ook voor je hersenen! Hierdoor wordt je alerter, kun je je beter concentreren en gaat dus je productiviteit omhoog.

Laagdrempelig

Het leuke van de deskshaper is dat iedereen het kan! Je leeftijd of conditie maakt niets uit en het is zelfs geschikt voor mensen die moeten revalideren. Je kunt gewoon trappen in het tempo en de zwaarte die jij prettig vindt. Een stoelfiets is een voordelige en laagdrempelige manier om fit te worden tijdens het werken. Het is slechts een kleine investering en het enige dat je verder hoeft te doen is het apparaat neerzetten op de plek waar je hem wilt gebruiken. Gebruik hem op kantoor, je thuiswerkplek en zelfs terwijl je op de bank zit tijdens het bingewatchen. Kortom, op elk moment dat je zit, waar en wanneer ook. Dit is een manier om aan je conditie te werken waar je niet over na hoeft te denken. Gewoon doen dus!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 17 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15