Afbeelding

Nieuwe fase werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle/Krimpen - Vanaf half april start fase 6 van project de Grote Kruising en dit duurt tot eind 2022. In deze fase gaat de Grote Kruising zelf helemaal op de schop. De huidige, verzakte fundering van  de kruising wordt vervangen door een moderne fundering die voldoet aan de huidige eisen.  

Automobilisten krijgen flink last van deze werkzaamheden. Op de nu al drukke route waarop de kruising ligt, is het straks nog drukker. Ook rijdt het verkeer langere tijd een andere route. Ga goed voorbereid op weg: pak de fiets of vermijd de drukte waar mogelijk. Toch met de  auto op pad? Check de routes via Google Maps of Waze. Of kijk op www.ways2go.nl voor  meer slimme manieren van reizen.  

Door afsluiting wegen en rijstroken gelden er omleidingsroutes 

De kruising kan alleen vervangen worden als er wegen dicht gaan. Voor automobilisten  hebben deze werkzaamheden de meeste impact. Zo is het niet mogelijk om over te steken  van de Nieuwe Tiendweg naar de Industrieweg en andersom. En er zijn nog meer rijstroken  afgesloten. Op de website www.degrotekruising.nl staat precies welke wegen dicht zijn en  wat de omleidingsroutes zijn voor verkeer vanuit Krimpen aan den IJssel, de Stormpolder, de  Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel/Rotterdam.  

Het openbaar vervoer krijgt een aangepaste dienstregeling. Dit vanwege de werkzaamheden  van fase 6, maar ook omdat het busstation vanaf april buiten gebruik is. Op verzoek van de RET rijdt alleen bus 97 naar Capelsebrug. Bus 98 blijft in Krimpen en krijgt een extra halte bij het zwembad. Voor fietsers en voetgangers geldt een minimale omleidingsroute. En er zijn afspraken gemaakt met de hulpdiensten, zodat zij te allen tijde een calamiteit kunnen  bereiken.  

De werkzaamheden in fase 6 vinden in 3 delen plaats  

Eerst staat het vernieuwen van de noordzijde van de Grote Kruising op de planning. Dit is de  kant van de Nieuwe Tiendweg. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf medio april tot en  met november 2021. Vanaf december 2021 tot en met juni 2022 wordt de zuidzijde van de kruising vernieuwd. Dit is de kant van de Industrieweg. Tot slot vinden er tussen juli 2022 en  december 2022 werkzaamheden plaats tussen de Algerabrug en de Wethouder Hoogendijktunnel. Daar komt een busperron, waar de bussen stoppen nadat ze de  Algerabrug zijn gepasseerd. 

Voorgaande fases waren nodig om de vervanging van de kruising zelf mogelijk te  maken 

De voorgaande fases van het project bestonden uit voorbereidende werkzaamheden. Door  deze werkzaamheden eerst uit te voeren, is het mogelijk om de kruising zelf te vervangen. Door de komst van de nieuwe wisselstrook en een betere ontsluiting van de Nieuwe  Tiendweg kan het verkeer doorgang vinden tijdens de werkzaamheden van fase 6. In 2019 is gestart met het project de Grote Kruising. Het project is erop gericht om de doorstroming van het verkeer op de Algeracorridor de komende tientallen jaren te verbeteren.  

Kijk voor meer informatie op de projectwebsite www.degrotekruising.nl.  


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 23 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater gisteren
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24