Ado mist zijn jonge kickboxers enorm

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - Het zijn allesbehalve glorieuze tijden voor Fightclub-Rotterdam en haar trainer/oprichter Ada Delekarac. De sportschool ligt al maanden stil vanwege de lockdown en dat betekent doorgaande lasten en nul inkomsten.

Door Jan Timmer

“Het ergste aan de situatie is dat onze jeugdleden al maanden geen kickbox-les meer krijgen”, zegt Delekarac. “Dat snijdt me echt door mijn hart. Hen is al zoveel ontnomen de voorbije maanden. Ze mochten niet naar school, hebben vaak te kampen met moeilijke gezinsomstandigheden met iedereen in één huis en ouders die ook hun zorgen hebben over baan en inkomen. Juist sport is dan een uitstekende uitlaatklep. Met mijn trainingen werk ik aan de gezondheid en mentale weerbaarheid van jonge mensen. Ze leren discipline, respect, mentaliteit, discipline, zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Je houdt ze fit en op het rechte pad. Allemaal; zaken die juist in een pandemie-tijd als deze van het allergrootste belang zijn. Iedereen die lid is van Fightclub-Rotterdam kent mijn visie. Deze sportschool is mijn levenswerk. Dat is nu bij me weggetrokken vanwege de corona-crisis. Uiteraard heb ik er begrip voor dat de overheid maatregelen heeft genomen in de strijd tegen het virus, maar voor mensen die sportscholen runnen en talloze andere ondernemers pakt het heel beroerd uit. Ik blijf echter knokken en hoop houden op betere tijden. Dat móet ik ook wel, want veel mensen zien mij als een voorbeeld.”

Tijdens de eerste lockdown vanaf 12 maart ging FCR ruim vier maanden op slot. Daarna was er in de zomermaanden een periode waarin er aangepast getraind kon worden; eerst buiten, daarna binnen. “We hebben toen geprobeerd er, ondanks alle restricties, nog wat leuks van te maken”, blikt Delekarac terug. “Een maand later werd alles verder ‘verstrengd’ om vervolgens te sluiten. “Een groepje moeders van pupillen is inmiddels een actie begonnen om het voortbestaan van FCR veilig te stellen. Delekarac: “Dat raakt me. Ook zij vinden de club belangrijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Sport Awards: dit zijn de winnaars Met foto's en video 7 uur geleden
Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 21 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 28 mrt, 15:15
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02