Ado mist zijn jonge kickboxers enorm

21 feb, 09:00 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Het zijn allesbehalve glorieuze tijden voor Fightclub-Rotterdam en haar trainer/oprichter Ada Delekarac. De sportschool ligt al maanden stil vanwege de lockdown en dat betekent doorgaande lasten en nul inkomsten.

Door Jan Timmer

“Het ergste aan de situatie is dat onze jeugdleden al maanden geen kickbox-les meer krijgen”, zegt Delekarac. “Dat snijdt me echt door mijn hart. Hen is al zoveel ontnomen de voorbije maanden. Ze mochten niet naar school, hebben vaak te kampen met moeilijke gezinsomstandigheden met iedereen in één huis en ouders die ook hun zorgen hebben over baan en inkomen. Juist sport is dan een uitstekende uitlaatklep. Met mijn trainingen werk ik aan de gezondheid en mentale weerbaarheid van jonge mensen. Ze leren discipline, respect, mentaliteit, discipline, zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Je houdt ze fit en op het rechte pad. Allemaal; zaken die juist in een pandemie-tijd als deze van het allergrootste belang zijn. Iedereen die lid is van Fightclub-Rotterdam kent mijn visie. Deze sportschool is mijn levenswerk. Dat is nu bij me weggetrokken vanwege de corona-crisis. Uiteraard heb ik er begrip voor dat de overheid maatregelen heeft genomen in de strijd tegen het virus, maar voor mensen die sportscholen runnen en talloze andere ondernemers pakt het heel beroerd uit. Ik blijf echter knokken en hoop houden op betere tijden. Dat móet ik ook wel, want veel mensen zien mij als een voorbeeld.”

Tijdens de eerste lockdown vanaf 12 maart ging FCR ruim vier maanden op slot. Daarna was er in de zomermaanden een periode waarin er aangepast getraind kon worden; eerst buiten, daarna binnen. “We hebben toen geprobeerd er, ondanks alle restricties, nog wat leuks van te maken”, blikt Delekarac terug. “Een maand later werd alles verder ‘verstrengd’ om vervolgens te sluiten. “Een groepje moeders van pupillen is inmiddels een actie begonnen om het voortbestaan van FCR veilig te stellen. Delekarac: “Dat raakt me. Ook zij vinden de club belangrijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30