Aangeboden door q-pall

Wat kun je allemaal doen met pallets?

Algemeen 38 keer gelezen

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker dat mensen oude pallets een nieuw leven geven, door deze om te toveren tot een meubelstuk. Dit is een goedkope manier voor het krijgen van meubels én je bent nog eens lekker creatief bezig. Maar wat kun je nu precies allemaal maken van pallets? Wij vertellen je er graag meer over! Lees dus gauw verder. 


Banken 

De meest voorkomende variant is het maken van een bank van pallets. Dit kan zowel een bank binnen zijn als buiten in de tuin of op je balkon. Een bank van pallets is vrij simpel om te maken. Je moet uiteraard pallets kopen en deze eventueel in de juiste maat zagen. Veel banken bestaan uit 6 pallets. Waarvan er dus twee rijen zijn van drie pallets. Dit hangt af van waar de bank moet komen te staan en hoeveel ruimte je hebt. Het komt ook wel eens voor dat op kleine balkons de pallet bank moet worden bij gezaagd om goed te kunnen passen. Mocht je de pallets een leuk kleurtje willen geven, raden we je aan om te verven vóórdat je de bank in elkaar zet. Zo kun je nog mooi alle hoekjes meepakken. Na het verven kun je er leuke kussens op leggen en voilà! Je bank is klaar. 

Zithoekje 

Verder kun je ook een leuk zithoekje maken van pallets, waarbij je dus een stoel en een bijzettafeltje maakt. Deze meubels zijn vrij simpel om te maken. Zorg ervoor dat je eerst de pallets goed glad schuurt. Dit komt doordat je de ruwe delen van de pallets in elkaar zet, dus is het wel zo fijn als er geen splinters meer los kunnen komen. De stoel en tafel kun je in elkaar zetten met verschillende pallets. Zo kun je een pallet door midden zagen en gebruiken als zitgedeelte en leuning. Een andere pallet kan vervolgens weer gebruikt worden voor de zijkanten en ondersteuning van de stoel. Voor het tafeltje zul je de pallet wat kleiner moeten maken en een paar planken gebruiken voor de poten. Op internet zijn verschillende tutorials te vinden over hoe je dit het beste kunt doen. 

Muuraccessoires 

Naast meubels kun je ook leuke muuraccessoires maken. Heb je nog pallets over die er mooi uit zien? Hang de pallet dan aan een muur of aan de schutting bijvoorbeeld. Vervolgens kun je leuke bloempotjes in de pallet zetten of plantjes eraan hangen. Een erg originele oplossing wat je bij niemand anders ziet!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 17 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 20 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20