Foto:

Doe mee met de Capelse speurtocht vol met cultuur en natuur!

  •   keer gelezen

Capelle - Speurtochten zijn tijdens corona steeds actueler geworden. Zo zijn er in Capelle al een aantal initiatieven geweest en komen er vast meer. 


Deze speurtocht is door een gebied in Middelwatering tussen het gemeentehuis en de IJssel. De tocht is juist bedoeld om met het hele gezin, te ontdekken wat er in dit gebied voor cultuur en natuur is. “Je staat versteld van wat je nog nooit gezien hebt”, aldus een proefloper.

De route is op te halen op de volgende adressen: Gemeentehuis, Wijkpunt Torenhof (Torenhof 1, op zondagmiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur), Bonte dierenspeciaalzaak (Slotplein 96), Aquapelle (Alkenlaan 85), Kwalitaria (Rivierweg 22). In de Koperwiek: Jumbo, AH en Ekoplaza.

Op = op!!

Info: Met deze speurtocht komt u langs historische plekjes en speelplekken voor kinderen. Dit is een speurtocht voor elk wat wils. Jonge kinderen vinden het zoeken naar de richtingaanwijzers al spannend. Oudere kinderen en volwassenen vinden kennisvragen en doe-opdrachten juist leuker. Deze speurtocht daagt iedereen onderweg uit met vragen en opdrachten. Bij het einde van de tocht krijgt u te zien of de vragen goed werden beantwoord.

U kunt deze speurtocht lopen wanneer u wilt. De speurtocht is geschikt voor jong en oud en is gratis. Jonge kinderen hebben begeleiding nodig i.v.m. oversteken van drukke straten. Het is uiteraard uw eigen verantwoordelijkheid om veilig vanaf de start langs de plekken met opdrachten, naar het eindpunt te lopen.

De speurtocht duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur.

Aan deze speurtocht werken mee: Stichting Kennismakelaars, Marcus Breet (stadsvogeladviseur Vogelbescherming), Annette Simons (Groei en Bloei), Edith Stuivenberg (contactpersoon Bomenstichting).

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten