Frits Wip, nog een paar maanden trainer van KCC. (Foto: Wijntjes Fotografie)
Frits Wip, nog een paar maanden trainer van KCC. (Foto: Wijntjes Fotografie) Foto: Wijntjes Fotografie

KCC gaat afscheid nemen van Wip

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Frits Wip neemt deze zomer afscheid als hoofdtrainer van KCC/CK Kozijnen. Zijn opvolgers staan al klaar. Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink gaan het stokje overnemen van Wip en zijn collega Ed van der Steen.

Door Jan Timmer

‘Ik heb hier straks twee seizoenen met plezier gewerkt”, zegt Frits Wip. “En ik wens mijn opvolgers hetzelfde plezier toe. Voor mij houdt het over een paar maanden op bij KCC. Ik mag dan terugkijken op een periode waarin we onze doelstellingen hebben bereikt. Opdracht 1 was promotie naar de Korfbal League, op dracht 2 was handhaving op dat niveau. In beide zijn we geslaagd, mogen we vaststellen. Al helpt het natuurlijk ook dat in dit ‘corona-seizoen’ de promotie-degradatieregeling is losgelaten, haha!.” Wip’s andere ‘target’ was om spelers beter te maken en ze zo te motiveren dat ze als team een ontwikkeling door zouden maken. “Ook dát is gelukt”, zegt hij. “Daarom vind ik het ook geen enkel probleem dat de wegen van KCC en mij zich gaan scheiden. Objectief gezien zit de klus er straks op. Binnen de clubleiding waren er twijfels over een eventuele contractverlenging. Die twijfels had ik ook. Het is goed dat er andere trainers voor de groep komen te staan. Wat ik na dit seizoen ga doen? Dat weet ik nog niet. De verleiding om een jaar rust te nemen en meer te genieten van een ruimer privéleven is groot, of er moet zich een super interessante nieuwe club aanbieden. Ik wacht rustig af wat er gebeurt. Komt er niets moois voorbij, dan is het ook goed.”

Met het aanstellen van het duo Diepenhorst/Wassink kiest KCC voor een compleet nieuwe koers met betrekking tot het hoofdtrainerschap, want: geen ‘grote namen’ van buiten, maar mensen vanuit de eigen gelederen. Oud-selectiespelers met inmiddels al veel trainerservaring en een neus voor talentontwikkeling. Hun voornaamste doel: samen met de spelers op zoek gaan naar mogelijkheden om iedereen binnen teamverband te laten uitgroeien tot zijn/haar eigen topniveau.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 14 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15