Peter Gerritsen aan het werk achter zijn computer.
Peter Gerritsen aan het werk achter zijn computer.

Peter maakt videoclips van Capelle: ‘Het is een ontspannende hobby’

Algemeen 33 keer gelezen

Capelle - Peter Gerritsen (45) is al sinds zijn jeugd bezig met het maken van muziek. Voor hem is het een leuke en ontspannende hobby, zeker in deze tijd van corona waarin er meer tijd voor hobby’s is. Hij begon op een Commodore 64 met beperkte mogelijkheden, maar door de ontwikkeling van het internet is zijn hobby uitgebreid en kunnen veel mensen van zijn composities genieten. Zijn clip met muziek over Capelle is inmiddels meer dan 1000 keer bekeken op Youtube en hij is alweer bezig met andere leuke ideeën.

Door Annemarie van der Ploeg

“Mijn hobby begon in de hoogtijdagen van de Commodore 64. Samen met mijn beste vriend, die ook Peter heet en met wie ik nog steeds bevriend ben, maakte ik muziek. We kwamen er snel achter dat we met deze computer meer konden dan alleen spellen spelen. We maakten een tijdschrift, digitale tekeningen en ‘muziek’. De computer fungeerde daarbij als keyboard, aangevuld met akoestische gitaar, een oude blokfluit en blikken als drumstel. Wat moet de buurt hebben genoten!”, vertelt Peter.

In de loop der jaren verving Peter zijn Commodore 64 door een PC. “Toen was er bijna geen internet dus verspreidden we muziek door het uitwisselen van diskettes in de vriendenkring. Toen de toegang tot het internet gemeengoed was geworden, werd er druk gebruikgemaakt van YouTube. Ik kocht een keyboard dat kon worden aangesloten op de PC. Het was een moeizaam proces. Op een internetforum voor muzikanten kreeg ik het advies om gebruik te maken van een digitaal audiowerkstation. Na mijn bezoek aan een concert van synthesizervirtuoos Kebu zag ik dat deze gebruik maakte van een launchpad. Ik schafte er ook een aan. Inmiddels staan er 40 liedjes op mijn YouTube kanaal. Omdat luisteren naar muziek misschien saai was, besloot ik videoclips te gaan maken. Dat doe ik nu met het programma Google Earth Studio. Op basis van Google Maps kan een route worden uitgestippeld, welke wordt omgezet in driedimensionale beelden, die met een videobewerkingsprogramma aan elkaar worden geplakt zodat een video ontstaat.”

Bezoek zijn YouTube kanaal: P.G.G. Music ( www.youtube.com/channel/UCprBmI_hIg_aypNDfbuiJSw). Hierop zijn o.a. een clip over Capelle aan den IJssel https://www.youtube.com/watch?v=ipcKiq28_v0&t=82s en een clip die goed past bij de lock down periode https://www.youtube.com/watch?v=WTTpN_9Jld0 te vinden. Peter is inmiddels met wat leuke ideeën bezig, ook voor een nieuwe videoclip. Dus hou hem in de gaten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 14 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00