Hardloopvereniging IJsselrunners: Thuis in Capelle.
Hardloopvereniging IJsselrunners: Thuis in Capelle.

Ontdek Capelle met IJsselrunners!

Algemeen 32 keer gelezen

Capelle - Hoera, het voorjaar is begonnen! Een mooi moment om de loopschoenen onder te binden en rennend de mooiste plekjes van Capelle te verkennen. Peter Contant, pr-man van De IJsselrunners weet precies waar je moet zijn!

Door Jan Timmer

“Capelle is een gemeente met een mooie variatie aan mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren hardlopers”, valt Contant meteen met de deur in huis. “Het Schollebos bijvoorbeeld heeft alles wat je zoekt. centraal gelegen, voorzien van mooie routes en verrassende kleine paadjes. Ook is er desgewenst keuze uit verschillende ondergronden en hoogteverschillen. Ideaal voor wie het avontuur zoekt of interval trainingen wil beoefenen. Ook het Hitlandbos is een aanrader met zijn mooie, lange, rechte paden: ideaal ook om je sprintvermogen te trainen. En dan zijn er de lange fietspaden, bijvoorbeeld in de richting van de Algerabrug langs de Hollandsche IJssel.”

Hardlopen is weliswaar een individuele sport, toch merken ze bij IJsselrunners dat veel mensen juist graag lid van hun vereniging zijn. Peter Contant heeft er een verklaring voor. “Wat is er nu mooier dan de combinatie van buiten-zijn én leuke sociale contacten?!”, stelt hij. “IJsselrunners biedt je beide. Het clubhuis van korfbalvereniging KCC op sportpark Schenkel is onze vaste verzamelplek. We mogen er gebruik maken van de kantine en de kleedkamers. Ideaal én gezellig, óók na afloop.. Jammer genoeg hebben de coronamaatregelen er het voorbije jaar voor gezorgd dat er op dat vlak veel niet mocht en we niet met de complete groepen op pad mochten. Inmiddels zijn groepjes van vier mensen weer toegestaan. Laten we hopen dat we straks weer terug kunnen naar hoe het altijd is geweest.”

Hoe dan ook, mensen die overwegen te gaan hardlopen, zijn van harte welkom bij IJsselrunners. “Voor 25 euro per kwartaal kun je al drie keer per week meetrainen,” weet Peter Contant. “We hebben tien verschillende trainers en loopgroepen op diverse niveaus. Voor mensen die willen starten met hardlopen hebben we één keer per jaar een beginnerscursus die je op een leuke manier in 10 tot 13 weken in conditie brengt om probleemloos 5 kilometer achtereen te hardlopen. Voor alle andere groepen geldt: als je je wilt aansluiten bij IJsselrunners, dan wordt van je verwacht dat je nú al in staat bent om minimaal een afstand van 5 kilometer of drie kwartier achtereen te kunnen hardlopen. Het lidmaatschap van onze bij de Koninklijke Atletiek Unie aangesloten vereniging houdt bovendien in dat je geregistreerd staat bij de bond en verzekerd bent tijdens je clubtrainingen. Ik kan het iedere Capellenaar aanraden! Wanneer je lid bent van een vereniging, dan is dat precies de stok achter de deur die we allemaal wel eens nodig hebben wanneer je aan het eind van een zware dag de keuze hebt tussen bank of hardlopen. Als je weet dat je loopvrienden op je wachten is die keuze niet meer zo lastig, haha!” Meer weten? Kijk op www.ijsselrunners.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage gisteren
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20