Overhandiging van de cheque door AH De Terp aan de vrijwilligers van de DAR. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Overhandiging van de cheque door AH De Terp aan de vrijwilligers van de DAR. (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Mooi bedrag voor Dierenambulance opgehaald bij AH De Terp

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle - De emballagebonnen actie van AH De Terp heeft een mooi bedrag opgebracht. Afgelopen vrijdag overhandigde supermarktmanager Jeffrey Lips de cheque met het mooie bedrag van 417,15 euro aan Capellenaren Theo de Koning en Joke Hol, vrijwilligers van de Vereniging Dierenambulance Rotterdam (DAR). Een mooie bijdrage dat de vereniging goed kan gebruiken.

Door Annemarie van der Ploeg

“Ik ben dertig jaar geleden begonnen als vrijwilliger nadat ik op de radio over de DAR had gehoord. Het leek me wel leuk en ik heb dat toen tien jaar gedaan. Ik ben van Rotterdam naar Capelle verhuisd en toen werd de afstand een beetje te ver, want ze moesten me aan het einde van de werkdag komen halen. Met de wissel liep het altijd fout en toen ben ik gestopt. Toentertijd woonde ik nog in Rotterdam en ik had een collegaatje, Joke Hol, die vlak achter mij woonde. Die heb ik toen ingewerkt en ik ben haar uit het oog verloren. Uiteindelijk na twintig jaar woont zij ook in Capelle en weer vlak achter me. Zij heeft me overgehaald om weer terug te komen bij de DAR en dat doe ik inmiddels alweer twee jaar. Ik vind het fijn om dieren in nood te kunnen helpen en mensen die geen vervoer hebben naar een dierenarts te kunnen brengen”, vertelt Theo de Koning.

Joke Hol werkt al 28 jaar bij de DAR. “Ik ben er een klein beetje tussenuit geweest maar ben sinds twee, drie jaar weer vol actief. De mensen vragen of ik het niet eng of zielig vind maar ik vind het juist zielig om een dier te laten liggen. Op wat voor manier dan ook; je helpt de dieren. Wij krijgen niks gesponsord, werken vrijwillig en zelfs als we fooi krijgen, gooien we dat in de pot van de DAR. Ik was heel benieuwd naar de opbrengst van de actie. Ontzettend lief dat de mensen aan de dieren hebben gedacht.

De vereniging ontvangt geen subsidie dus de actie van AH was zeer welkom. De Koning: “Ik heb manager Jeffery Lips gevraagd of de emballagebonnen actie een keer gehouden kon worden voor de DAR en hij heeft dus daaraan meegewerkt. Twee weken terug hoorde ik dat het geld in de kluis lag en we de cheque konden ophalen op vrijdag 26 maart.”

Manager Lips is enthousiast over de actie. “Ik vind het geweldig. AH steunt landelijk drie grote goede doelen, maar alle winkels kunnen ook lokaal iets doen met de emballage box. Je ziet dat de mensen er veel bonnetjes in gooien. We hebben voor de DAR een mooi bedrag opgehaald en dat aan Theo de Koning, vrijwilliger van de DAR, overhandigd.”

Vrijwilligers zijn zeer welkom. Joke Hol: “We zoeken dringend centralisten, iemand voor de nacht, een nachtrijder en bijrijders en chauffeurs. Minimum leeftijd is 18 jaar. Meld je doordeweeks aan. Daarna word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en je krijgt intern een opleiding. We zoeken mensen met veel vrije tijd.”

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dierenambulancerotterdam.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/VerenigingDierenambulanceRotterdamDAR.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 gisteren
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24