Sher:
Sher: "Ik wilde mensen kunnen helpen, zoals ik zelf graag geholpen had willen worden." Foto:

Sher uit Capelle: Van supermoeder naar schulddienstverlener

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Een bankemployee die zelf tot over haar oren in de financiële problemen raakt? Sherayca Isidora maakte het mee. “Ik verdiende een megasalaris bij de bank.” Maar toen werd ze verliefd.

Sher werkte 20 jaar bij verschillende banken. Ze werkte hard, deed opleidingen en had fijne collega’s. In haar vrije tijd deed ze vrijwilligerswerk bij de Rotterdamse Vraagwijzer. “Leuk werk. En ik was er goed in.” Daar begeleidde ze mensen met schulden naar de Rotterdamse Schuldhulpverlening.
Hoe raakte ze ondanks een goed salaris in de schulden? Op haar 21e werd ze smoorverliefd. Hij wilde samen met haar een transportbedrijf opzetten. Dat kost veel geld. Via haar werk sloot Sher leningen af. “Ik vertrouwde hem en liet alle leningen op mijn naam zetten.”

Maar na tien jaar vertrok Shers vriend. “Hij liet me zitten met de aflossingen.” Het transportbedrijf ging failliet en ze bleef achter met 40.000 euro aan schulden. Uit schaamte vertelde ze niemand over haar problemen. Totdat Eneco het gas en licht wilde afsluiten.

Sher moest het nu op haar werk vertellen. Haar leidinggevende regelde direct begeleiding door een schuldhulpverlener. Via de rechter kwam ze drie jaar lang onder bewindvoering. Sta je onder bewind, dan kun je niet zelf beslissen over je geld. De bewindvoerder bepaalt hoeveel je moet afbetalen. Daarna heb je nét genoeg geld om van te leven.

Sher pakte het drastisch aan. Naast haar fulltime baan stond ze in de weekends achter de bar. ’s Avonds werkte ze als toiletjuffrouw. Aan het eind van de bewindvoeringsperiode had ze 37.000 euro afbetaald. ‘Daar ben ik ben nog steeds zó trots op!”

Eenmaal uit de schulden, schreef Sher zich in bij de post-hbo-opleiding Schuldhulpverlening. “Ik wilde mensen kunnen helpen, zoals ik zelf graag geholpen had willen worden.” Via een bekende vond ze een werkervaringsplaats bij schuldhulpverlening bij Welzijn Capelle. Uiteindelijk kreeg ze er zelfs een betaalde baan als schuldhulpverlener.

Het mooiste aan haar vak vindt Sher het om mensen het vooruitzicht te geven dat ze weer schuldenvrij kunnen zijn en ze te motiveren. Lees Shers hele verhaal op www.welzijncapelle.nu/vanuit-het-hart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 12 uur geleden
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 14 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 15 apr, 17:10
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 15 apr, 15:50
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 15 apr, 15:10
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 15 apr, 13:40
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 15 apr, 13:22