Afbeelding
Foto: RET/R.Keus

Rotterdamse metro eerste in Nederland met tunnelreclame

Algemeen 62 keer gelezen

Rotterdam -  De RET lanceert samen met het Canadese bedrijf adtrackmedia als eerste in Nederland een nieuwe digitale manier van adverteren. Op de wanden van de metrotunnel tussen de stations Blaak en Beurs zijn verticale led strips aangebracht die full motion beelden tonen die reizigers zien zodra de metro in volle vaart voorbijkomt. Door de snelheid van de metro lijkt het alsof je middenin een film zit zodra je uit het raampje kijkt. 

 

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET is trots op de primeur in de Rotterdamse metro: ‘We zijn altijd bezig met manieren om iets toe te voegen aan de beleving van een bus-, tram- of metrorit en deze mooie innovatieve beelden passen daar perfect bij. In Europa gaan steden als Barcelona, Rome en Madrid ons voor en daarbuiten is deze vorm van adverteren van adtrackmedia bijvoorbeeld te zien in wereldsteden als Seoul en São Polo. Daar kunnen we nu dus Rotterdam aan toevoegen!’

Technologie van de toekomst

Ken Bicknell, president en CEO van adtrackmedia: “We nodigen de Rotterdammers uit om te genieten van onze media terwijl ze met de metro rijden. De eerste adverteerders zijn Samsung en Fanta (Coca Cola) die via deze weg hun nieuwe producten aan metroreizigers tonen. De introductie van subway advertising in Nederland is zowel een showcase van moderne technologie als een toekomstvisie. Nu de technologie in Rotterdam werkt, zullen we snel verder uitbreiden binnen het RET-netwerk en dat hopen we ook elders in Nederland en Europa te doen.” 

Over adtrackmedia

Adtrackmedia is een Canadees media- en technologiebedrijf met een groeiend wereldwijd netwerk van digitale in-tunnel advertentiesystemen. De software- en hardwaresystemen van adtrackmedia zijn actief op vier continenten en bieden hoge resolutie, full-motion videoadvertenties en een unieke  gepatenteerde media-ervaring in de tunnel. Adtrack is in Rotterdam volledig klaar om te adverteren, bedrijven die interesse hebben, kunnen zich melden bij: Maarten Duijne/ 06 21 38 96 62. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 23 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater gisteren
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24