Bewoners telen zelf groenten en fruit in Oostgaarde, uitbreiding is gewenst.
Bewoners telen zelf groenten en fruit in Oostgaarde, uitbreiding is gewenst. Foto: Cor Hulsbus en Astrid Keerveld

Bewoners en WOP doneren plantjes aan buurttuin

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - In februari zijn helaas alle bloemen en plantjes in de buurttuin Tuintje in me Hart in Oostgaarde dood gevroren. Om de buurt opnieuw te vrolijken willen de buurtbewoners graag wat plantjes aanschaffen. Vandaar dat via maakcapelle.nl een oproep werd gedaan veld bijeen te krijgen. Bewoners en het WOP doneerden samen 400 euro en dus kunnen de 22 buurtbewoners weer groenten en fruit kweken. Maar ook kleurrijke plantjes aanschaffen.

Door Cor Hulsbus

De buurttuin is een plek waar bewoners tot rust kunnen komen. Afgelopen jaar zijn er meer tuintjes bijgekomen omdat daar behoefte aan was tijdens de coronaperiode. De buurttuin draagt bij om buurtbewoners (ook kinderen) bewuster te maken over gezond eten, leven en hen tevens meer te leren over de natuur.

Uitbreiding

De bewoners in de Hoekenbuurt hebben geen tuin en de buurttuin is een goede ontwikkeling voor bewoners met groene vingers. “Maar in februari gingen alle plantjes dood”, legt buurtcoach Astrid Keerveld uit. Maar er is ook goed nieuws. “Sinds de coronatijd nam het aantal deelnemers gelukkig flink toe van 10 naar 22. De tuintjes liggen aan de Beemsterhoek en Westerlengte en er is eigenlijk behoefte aan nog meer grond, denk aan het stukje naast de sporthal Oostgaarde en uitbreiding van het huidige gebied.”

Succesvol

Astrid vertelt verder: “Bij het Denk en Doe Mee! Fonds Capelle wordt inmiddels subsidie aangevraagd. Tevens zouden we graag verlichting en hekwerk wensen want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de groenten worden gestolen. Ja, dat komt helaas soms voor. Uit armoede? Weet ik niet, ken de daders niet. Belangrijker is dat mensen hun huis uitkomen en elkaar hier ontmoeten. De jongste deelnemers zijn zes en de oudste 75. De vrijwilligers helpen twee maal per jaar mee het schoolplein van Ontdekrijk te onderhouden. Dit is een zeer succesvol project. De plantjes zijn bij de Lidl besteld en binnenkort is het hier weer fleurig, kleurig en keurig.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 9 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15