Afbeelding
Foto: pr

Jongeren ontwikkelen creatieve talenten bij Walhallab Capelle

Algemeen 79 keer gelezen

Op donderdag 29 april is Walhallab Capelle gestart. Walhallab Capelle is een creatief traject voor jongeren tussen de 13 en 27 jaar. Bij Walhallab werken jongeren in 32 uur aan een eigen project en de ontwikkeling van hun talenten. 

Capelle - Dit doen zij onder begeleiding van een leermeester. “Kleding maken, een stoel timmeren, leren lassen of muziek schrijven? Bij Walhallab Capelle is niets te gek!” meldt Gemeente Capelle.

De projecten ontstaan uit de dromen van de jongeren en leveren een bijdrage aan de maatschappij. Wethouder Jeugd Ans Hartnagel is blij met de mogelijkheden die Walhallab biedt: ‘Met Walhallab Capelle kunnen jongeren even ontsnappen aan de dagelijkse coronastress en ‘coole’ dingen doen. Plezier, focus en vrienden zijn het motto. Jongeren kunnen zichzelf zijn en er is altijd ruimte voor een goed gesprek.”

Walhallab Capelle is gevestigd op het Comenius Beroepsonderwijs en is gratis toegankelijk op donderdagen en vrijdagen tussen 15.00 en 19.00 uur. 

Meedoen?

Ben je tussen de 13 en 27 jaar oud en wil jij bij Walhallab Capelle werken aan je eigen project? Stuur dan een e-mail naar: MDT@WALHALLAb.nl. Ook is het project op zoek naar leermeester. “Ben jij handig en lijkt het je leuk om vrijwillig je vakkennis in te zetten om jongeren te helpen? Dan ben je een potentiële Walhallab leermeester! Neem een kijkje op https://www.capelledoet.nl/vacatures/detail?id=718 of e-mail naar MDT@WALHALLAb.nl.” 

Met Walhallab Capelle biedt de gemeente jongeren perspectief in coronatijd. Jongeren kunnen bij Walhallab, binnen de geldende maatregelen, samenkomen, creëren en werken aan hun talenten. Samen met jongeren worden de maatschappelijke effecten van corona bestreden. 

Walhallab Capelle wordt gefinancierd met middelen uit de subsidieregeling ‘Perspectief voor de jeugd met MDT’ van ZonMw. Walhallab Capelle is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Capelle aan den IJssel, Walhallab NL en het Comenius College. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15