Afbeelding
Foto: pr

Sportief Capelle behaald licentie voor Zwemdiploma’s

Algemeen 82 keer gelezen

Sportief Capelle heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald. Daarmee voldoet zwembad Aquapelle aan de meest recente kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

Capelle - In Nederland haalt jaarlijks gemiddeld 95% van de kinderen een Zwemdiploma A. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma’s en zwemonderwijs. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging, waar je kunt afzwemmen voor de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C, gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen: de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s. Met de invoering van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s krijgt de klant meer duidelijkheid.

Sportief Capelle is door de Nationale Raad Zwemveiligheid getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, zijn alle zweminstructeurs gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werken  de zweminstructeurs in sportcomplex Aquapelle volgens de Gedragscode Zwembranche, zijn de zweminstructeurs voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

Sportief Capelle heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald en voldoet daarmee aan de meest recente eisen. Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. 

Alle activiteiten zijn erop gericht dat mensen zo goed mogelijk kunnen zwemmen en plezier hebben in het water, zwemlesaanbieders de hoogste kwaliteit bieden en mensen die werken in de zwembranche zo goed mogelijk zijn opgeleid. Simpel gezegd willen ze dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Sietske Ott, programma coördinator van zwembad Aquapelle: “Wij zijn super trots, dat wij de licentie nu op zak hebben. Wij staan bij Sportief Capelle in alles wat we doen voor kwaliteit en plezier en daarom vinden we het ook zo belangrijk, dat dit in ons zwembad net zo is. 

“Als je kiest voor zwemles in zwembad Aquapelle, dan kies je bewust voor kwaliteit. Daarnaast zorgen we niet alleen voor kwalitatief goede lessen, maar ook voor hele leuke! Zodat alle kinderen lachend het water ingaan en er lachend uitkomen. Met uiteindelijk een zwemdiploma in hun hand.”  

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 22 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00