Afbeelding
Foto: pr

Column: Fietspad van 1,3 miljoen?

Algemeen 36 keer gelezen

Snellere tijden scoren. Dat is vaak weggelegd voor lieden in de Formule 1, tijdritfietsenontwerpers en andere lui die vaak voor een bepaalde tak van sport tijdwinst willen boeken en daar veel geld voor over hebben. Ook 1,3 miljoen? 

Volgens mijn appvrienden Guido, Jerry en Marco zeker wel. We lazen onlangs op AD.nl dat men serieus overweegt om minstens 1,3 miljoen euro uit te willen geven voor een fietspad dat volgens velen niet nodig is omdat er al twee fietspaden liggen. 

Marco, die onlangs onze straat, waar de andere voetbalvrienden nog wel wonen, verliet ten faveure voor een fraai huis aan de IJssel, maar dan aan de andere zijde, werd even flink gepest. “Gaan we straks ook een paardenpad aanleggen voor de Krimpenaren die graag met paard en wagen naar Capelle willen?” 

Immers, het aan te leggen fietspad is voornamelijk bedoeld voor scooteraars en fietsers van de andere kant van de Brug der Zuchten. Er loopt immers al een ‘rozerood’ fietspad van de Algerabrug door ‘s-Gravenland naar Capelsebrug. Aan beide zijden van de Sibeliusweg. Nu hebben ‘wijze’ mannen en vergeet de vrouwen niet, anders komen er boze reacties, besloten dat een groenstrook en trottoir moet worden opgeofferd om 38 seconden, ja, u leest het goed, 38 tellen tijdwinst te boeken. Mits de brug open staat natuurlijk of het druk is op de rotondes. 

Feitelijk worden de ‘Britse’ scooteraars en fietsers nu beloond voor verkeerd gedrag. Immers, diverse rotondes op de Sibeliusweg worden linksom genomen omdat dit tijdwinst zou opleveren. Men zou anders eenmaal rechtsom moeten rijden (duurt blijkbaar 38 sec). Er komen dus nu drie fietspaden waarvan er een nog amper zal worden gebruikt als er een tweerichtingenpad komt. 

De ‘Britse’ fietsers zorgen al jaren voor gevaarlijke situaties aangezien automobilisten hen niet van links verwachten op een rotonde. En het huidige fietspad van Algera- naar Capelsebrug ligt er al 20 jaar, dus gaat het alleen om de ‘terugweg’ op de Sibeliusweg. Dat gaat dus 1,3 miljoen kosten. Bij Red Bull en Jumbo Visma zouden ze dit een koopje vinden. Voor onze regio is dit best veel geld. 1.300.000 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 22 uur geleden
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 gisteren
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13