Narda Maliankay in de studio van Radio Capelle.
Narda Maliankay in de studio van Radio Capelle. Foto: Annemarie van der Ploeg

Narda Maliangkay: ‘Mijn hele leven al gek van muziek’

Algemeen 113 keer gelezen

Capelle - Narda Maliangkay was met pensioen toen er iets leuks op haar pad kwam. Radio Capelle had voor het programma ‘Religieus op verzoek’ nog iemand nodig om te presenteren. Zo begon Narda bij Radio Capelle als presentator.

Door Annemarie van der Ploeg

 Inmiddels is zij te horen in diverse programma’s van deze lokale zender. Bij de omroep lopen inmiddels 75 mensen rond, waarvan er 25 onder de 30 jaar zijn. Er vindt een mooie wisselwerking plaats doordat mensen met ervaring de jongeren aansturen. 

“Ik ben niet de jongste. Ik word al 69. Maar je krijgt gewoon alle kansen bij Radio Capelle. Ik ben altijd al gek van muziek geweest, al vanaf mijn 13e of zo. Ik heb koffers vol singletjes, enorm veel cd’s en heel veel lp’s op alle gebied. Ik hou gewoon van alles. Ook van de Mattheus Passion, want ik ben een echte Bach aanhanger. Ik ben gewoon doordrenkt met muziek. 

“Toen ik met pensioen was kwam ‘Religieus op verzoek’ op mijn pad. Ik kwam hier en zat gelijk achter de microfoon. Dat was wel even slikken. Daarna kwam ‘Hitdossier’. Ik dacht: “Daar hou ik van.” Toen kwam ik bij Willem Hess terecht. Dit programma is er de hele week van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur. Hierin wordt allerlei oude muziek gedraaid, een mix, soms met thema’s. 

‘Kletskoek’

“Het moet afwisselend zijn. Later ben ik medepresentator van het programma ‘Kletskoek’ geworden, een programma waarin verteld wordt wat er allemaal in Capelle te doen is, maar door corona was er niks te verslaan. 

“We maken het op een andere manier interessant door te kijken in de IJssel- en Lekstreek wat er wel te doen is; wandel-, fiets-, speurtochten. Ik heb wel eens mensen uit mijn netwerk te gast en hoop dat die, als ze dadelijk iets te zeggen hebben, gelijk komen. We hebben hier ook een groep echt jonge mensen, zo leuk. Ik weet wel wat van techniek, maar ze moesten me toch uitleggen wat streamen was. Die zijn veel verder met techniek”, vertelt Maliangkay.

Studenten

Hoofdredacteur Youp Kruithof is een van de jongere medewerkers. “Studenten journalistiek lopen bij ons stage. Bij de lokale omroep krijg je de kans om alles te doen: interviewen, radio en video maken en schrijven, dus het is heel breed. We hebben 25 jongere mensen van de in totaal 75. 

“Door heel Nederland is veroudering een groot probleem, maar dat hebben wij bij deze omroep dus niet. Dat wil niet zeggen dat wij mensen die wat meer zomers hebben gezien niet waarderen. Mensen met meer ervaring sturen de jongeren aan en de ouderen leren weer van de jongeren. Wij maken zelf 80 uur radio en krijgen drie programma’s aangeleverd. We draaien als lokale omroep heel goed en mogen daar allemaal heel trots op zijn.”

Moederdag

Wil je moeder in het zonnetje zetten voor Moederdag in het programma ‘Kletskoek’ op vrijdag 7 mei tussen 10.00 en 12.00 uur? Email naar kletskoek@radiocapelle.nl of bel de studio 010-4517777 en kom in de uitzending. Wil je vrijwilliger worden? Je leeftijd maakt niet uit, als je het maar leuk vindt om radio te maken. Meld je aan op youp@radiocapelle.nl of redactie@radiocapelle.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 23 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30