Afbeelding
Foto: Welzijn Capelle

Senioren blijven actief met Digimaatjes Capelle

Algemeen 49 keer gelezen

Capelle - Mevrouw Brahms, Fins van geboorte, kwam ooit naar Nederland voor de liefde. Haar man dementeerde en overleed onlangs, haar zoon woont ver weg. Om makkelijker contact te houden met familie, bekenden en instanties, doet mevrouw Brahms mee aan het project Digimaatjes Capelle. Wethouder Marc Wilson overhandigde haar de speciale tablet van het project.

 

Projectleider Novita Metz van Welzijn Capelle: ‘Alle deelnemers aan dit project krijgen een Compaan-tablet te leen. Dit is een gebruiksvriendelijke en solide tablet. Die wordt bij elke deelnemer anders ingericht, afhankelijk van wat ze willen. Met een foto-app om met de kinderen te vullen en bekijken; met de contactgegevens van de zorg, huisarts of ouderencoach; met leuke activiteiten in de buurt; noem maar op!’ 

Feestelijke overhandiging
 Op dinsdag 11 mei kreeg mevrouw Brahms als eerste de Compaan-tablet van wethouder Wilson. Op afstand, maar wel op een feestelijk versierd balkon. Andere genodigden keken online mee. Marc Wilson: ‘Fantastisch dat ouderen met hulp van een digimaatje en een tablet de digitale snelweg op kunnen. Een mooie en makkelijke manier om contacten te onderhouden en nieuwe vrienden te maken.’ Mevrouw Brahms is enthousiast: ‘Ik kan niet wachten om met de tablet aan de slag te gaan!’ Haar digimaatje Erik Moelker, ook coördinator Digimaatjes, liet haar gelijk zien hoe de tablet werkt.

Blijven meedoen

Vrijwilligers (‘digimaatjes’) helpen de senioren omgaan met de nieuwe tablet. Zo kunnen zij blijven meedoen in de maatschappij. Ook met elkaar kunnen ze via de tablet makkelijk contact maken, bijvoorbeeld om samen naar activiteiten te gaan.

Digimaatje worden?

Er zijn nog een aantal vrijwilligers (‘digimaatjes’) nodig om de oudere deelnemers te helpen bij het gebruik van de tablets. Mensen die handig zijn met computers en digitale media en het leuk vinden om ouderen een paar uur in de week te helpen, kunnen zich aanmelden via vip@welzijncapelle.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 23 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater gisteren
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24