Afbeelding

Speel-o-theek Berend Botje doet mee aan NLdoet

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Ieder jaar in maart doen de vrijwilligers van Speel-o-theek Berend Botje mee aan NLdoet. Helaas is vorig jaar NL Doet dag niet door gegaan vanwege Covid-19. Maart 2021 werd het uitgesteld met mogelijk een nieuwe datum. Het RIVM heeft het Oranje Fonds toestemming gegeven om NLdoet door te laten gaan en ook de gemeente Capelle heeft toestemming gegeven. Dus doet Speel-o-theek Berend Botje op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei mee met de landelijke NLdoet dag vanuit het Oranje Fonds. Op deze dag staan de vrijwilligers van de Speel-o-theek speciaal buiten voor hun pand De Linie 5.

De vrijwilligers staan daar met een kraam met allemaal mooi speelgoed. Dit speelgoed voldoet niet geheel meer aan de hoge eisen van de Speel-o-theek en daarom wordt hiervan afstand gedaan. Het is te koop voor kleine prijsjes. Van de opbrengst wordt nieuw speelgoed voor de uitleen gekocht. Zo wordt verspilling verder tegengegaan en het milieu minder belast. Het terugdringen van het belasten van het milieu is voor de Speel-o-theek al jaren een zeer belangrijke pijler. De kraam is geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Ook is er een mooie actie voor nieuwe leden en een spel: Raad het aantal lego stenen wat in een pot zit en je wint gratis een jaarabonnement van de Speel-o-theek.

Naast het verkopen van gebruikt speelgoed, is het voor Berend Botje ook een uitgelezen gelegenheid nieuwe vrijwilligers te werven. Berend Botje kan alleen draaien door de inzet van vrijwilligers die zich, van bestuur tot uitleenvrijwilliger, geheel belangeloos inzetten. Speel-o-theek Berend Botje is een stichting, die zich al ruim 35 jaar, inzet voor kinderen, ouderen, tussen 0 en 99 jaar. Het motto van Berend Botje is dat alle kinderen, ouderen rijk of arm, toegang hebben tot kwalitatief goed, modern en pedagogische verantwoord speelgoed waarmee zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en waaraan zij veel speelplezier kunnen beleven. Door het speelgoed te huren kunnen ouders kosten besparen en het milieu minder belasten. De thuishaven van Speel-o-theek Berend Botje is De Linie 5 in het Huis van de Wijk. Meer informatie kun je vinden op de website: www.spelenbijberendbotje.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 23 uur geleden
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws gisteren
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53