Afbeelding
Foto: Shutterstock
aangeboden door fast & furious scooters

Last van een beperkte mobiliteit? Met een scootmobiel speel je hier perfect op in

Algemeen 53 keer gelezen

Wanneer je je in de situatie bevindt dat je structureel een beperkte mobiliteit hebt, dan is een scootmobiel bestellen wellicht een van de acties die je nu overweegt. Hoe dan ook zou het gebruikmaken van een scootmobiel er namelijk toe leiden dat je weer volop naar buiten kunt. Als gevolg daarvan kun je bovendien weer supermarkten en winkels bezoeken, net als dat je weer gemakkelijker bij andere mensen op bezoek kunt. Ga je een scootmobiel bestellen, dan is het altijd slim je mogelijkheden met betrekking tot offerte pbo aanvragen online te verkennen. Of met andere woorden: wie weet maak je aanspraak op een subsidie om de aanschafkosten (deels) mee te bekostigen.

Wanneer neem je een scootmobiel met drie wielen?

Een aanzienlijk deel van de scootmobielen die je in daarvoor bestemde (online) winkels tegenkomt heeft drie wielen. Wat een scootmobiel met drie wielen voor specifieke voordelen biedt? Nou, zo’n driewieler is ten eerste erg licht en wendbaar. Er is namelijk weinig sprake van wrijving. Bovendien heb je bij een scootmobiel met drie wielen meer beenruimte en ruimte om eventuele boodschappen kwijt te kunnen. Tenslotte is een exemplaar met drie wielen bijna altijd goedkoper dan eentje met vier wielen.

Welke plus- en minpunten hebben scootmobielen met vier wielen?

Een scootmobiel met vier wielen is dus meestal duurder dan een driewieler. Daar staat dan wel tegenover dat vierwielers een stuk steviger zijn. Of met andere woorden, de wegligging van een scootmobiel met vier wielen is heel wat beter. Deze verbeterde wegligging is in principe altijd gunstig, maar zelfs nog meer dan gemiddeld op het moment dat je over ongelijke paden rijdt. Een scootmobiel met vier wielen raakt dan veel minder snel uit evenwicht. Bovendien hebben vierwielige scootmobielen meestal een hogere maximumsnelheid. De betere wegligging en hogere snelheid zorgen ervoor dat de meeste mensen die met de scootmobiel iets langere afstanden willen afleggen voor een exemplaar kiezen met vier wielen.


Ga altijd na of je subsidie kunt krijgen

Als je je al even aan het beraden bent of het bestellen van een scootmobiel iets voor je is, dan heb je vast ook al gehoord of gelezen dat het krijgen van een subsidie voor deze aanschaf soms mogelijk is. Welnu, dat is inderdaad zo. Een offerte pbo aanvragen online is wat dit betreft wel het minste dat je kunt doen. Het hangt vervolgens van de wetten van je eigen gemeente af of je hiervoor in aanmerking komt. Over het algemeen geldt dat hoe groter je zorgbehoefte is, hoe groter de kans is dat je een dergelijke subsidie kunt krijgen voor de aanschaf van je scootmobiel.

Bekijk ook de website van Fast Furious voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 18 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15