Afbeelding
Foto: Jan van der Arend

Gaat Huttendorp Schollevaar 2021 door?

Algemeen 73 keer gelezen

Capelle - Deze update kregen we van de organisatie van het Huttendorp Schollevaar: 

‘Al vanaf begin van dit jaar stellen ouders, kinderen en vrijwilligers ons, veelal persoonlijk maar ook per e-mail of social media de vraag: gaat het Huttendorp Schollevaar dit jaar weer door? Wat ons betreft is het enige juiste antwoord op die vraag natuurlijk JAZEKER, DAT GAAN WE WEER DOEN! 

Maar helaas geldt er, als gevolg van de in december jl. door de Tweede Kamer aangenomen wet ‘Tijdelijke Maatregelen COVID-19’ -zonder opgegeven einddatum- een verbod op het organiseren van alle grote- en kleine binnen- en buitenevenementen. Het gevolg van deze wet is dat de door ons al maanden geleden aangevraagde evenementenvergunning door de gemeente Capelle a/d IJssel niet in behandeling wordt genomen of ter goedkeuring wordt doorgestuurd aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. En zónder deze vergunning mogen we geen Huttendorpweek organiseren…

Net als vorig jaar zomer lijken we nu gelukkig een periode tegemoet te gaan met snel afnemende besmettings- en IC-opnamecijfers en bijbehorende versoepelingen, maar zonder dat alle vergunningen zijn verleend kunnen we jammer genoeg nog niet met 100% zekerheid zeggen dat ‘onze kinderen’ in de laatste zomervakantieweek weer in het Schollebos mogen komen bouwen en timmeren. Met de onzekerheid tot wanneer het verbod precies gaat duren, is het voor ons nu ook lastig om vergaderingen en bijeenkomsten met vrijwilligers, leveranciers en sponsors te plannen. Ook weet niemand nog wélke maatregelen er in de tweede helft van augustus gelden. Misschien moeten alle deelnemers en vrijwilligers een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs tonen. Óf zijn tegen die tijd alle beperkende maatregelen voor het organiseren van kleinschalige buitenevenementen al dermate versoepeld dat we met dezelfde minimale -en inmiddels door iedereen aangehouden- persoonlijke hygiëne-maatregelen net als vorig jaar een “normale” Huttendorpweek kunnen organiseren?

Ondanks deze vragen blijven wij als bestuur en kerngroepvrijwilligers uiteraard positief en hoopvol. Wij zetten ons er 100 procent voor in, dat het Huttendorp Schollevaar ‘gewoon’ kan doorgaan. Veel kinderen én hun ouders zijn dan wel weer toe aan een weekje onbezorgd plezier en ontspanning. Organisatorisch en financieel zullen we het, net als vorig jaar, met veel extra inspanning en voorzorgsmaatregelen vast wel weer rond krijgen, maar het meest belangrijk is dat ouders hun kind(eren) inschrijven en dat ook junior-, senior,- en stagevrijwilligers zich snel online gaan aanmelden. Want zonder hun inzet kan de Huttendorpweek óók niet doorgaan!

Aanpassingen weekprogramma

Wat we al wél weten dat ook dit jaar opnieuw iets anders zal zijn is dat sommige programma onderdelen worden aangepast en dat op de momenten dat er deelnemers op het Huttendorpveld aanwezig zijn er – behalve de aangemelde hulpouders – geen bezoek van volwassenen op het Huttendorpveld toegestaan is. Ook bij het ophalen en brengen van de kinderen is het voor volwassenen niet toegestaan om op het veld te komen. Alle deelnemers worden, net als in voorgaande jaren, elke dag bij aankomst en vertrek opgevangen in een speciaal afgezette ruimte op het veld, waarna ze gedoseerd naar het veld c.q. de uitgang worden begeleid. Aangezien deze regels conform RIVM-voorschrift al sinds enige tijd ook op scholen probleemloos worden gehanteerd verwachten wij dat iedereen hiervoor respect en begrip heeft.

Binnenkort toch al aanmelden?

Ondanks alle onzekerheden zijn wij voornemens de online aanmelding via onze website van deelnemers, dagdeelhulpen, junior- en seniorvrijwilligers vanaf ongeveer half juni te openen. Ruim vooraf aanmelden is voor ons als organisatie uitermate belangrijk zodat er rekening kan worden gehouden met het aantal deelnemers, dagdeelhulpouders en vrijwilligers dat gaat meedoen. Aanmelden én betalen is absoluut risicoloos. Wanneer het Huttendorp dit jaar, vanwege het uitblijven van de vergunningen of het niet kunnen realiseren van eventueel verplicht gestelde corona-maatregelen, onverhoopt niet doorgaat, betalen wij de betaalde inschrijfgelden gegarandeerd aan u terug. Dit geldt ook voor eventueel vooruitbetaalde en nog niet afgehaalde Veilige Voeten-zooltjes.

Vol is vol!

De huidige RIVM-richtlijnen staan, vanwege de grootte van het veld het aantal hutten/activiteiten, maximaal 150 deelnameplaatsen toe. Wij verwachten dat dit maximum aantal aanmeldingen, net als vorig jaar, weer snel bereikt zal zijn. Daarom adviseren wij de ouders om hun kind(eren) bij openstelling direct aan te melden en het inschrijfgeld meteen te voldoen. Want ook nu geldt: VOL = VOL ! 

Oproep

We vragen hierbij iedereen hun (social-media)contacten met de gemeente te benutten om de Huttendorpweek onder de aandacht te brengen. Dit draagt hopelijk bij aan het snel in behandeling nemen en daarop volgend positieve besluit van onze vergunningsaanvraag. Ook zijn wij nog steeds dringend op zoek naar een hobbymatige of semi-professionele websitebouwer met kennis van Joomla! die ons wil helpen met het grafisch aanpassen en technisch verbeteren van onze website. Ben of ken jij zo iemand, laat het ons dan weten! 

Tot slot: We hopen en verwachten dat de coronaperiode aan het einde van de zomervakantie (zo goed als) voorbij is en we snel kunnen melden dat er weer een “ouderwets” en fantastisch Huttendorp Schollevaar georganiseerd kan worden, net zoals ons dat in 2020 is gelukt! De allerlaatste en meest actuele informatie vermelden wij primair op onze website, raadpleeg deze daarom voorafgaand én gedurende de Huttendorpweek regelmatig om volledig op de hoogte te blijven. Hopelijk zien we iedereen, gezond en wel, weer tijdens de Huttendorpweek in de laatste zomervakantieweek van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus!

www.HuttendorpSchollevaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 12 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15