<p>Wethouder Harri&euml;t Westerdijk overhandigt aan Kassem Taha van de Voedselbank symbolisch de boodschappen die gedoneerd konden worden.</p>

Wethouder Harriët Westerdijk overhandigt aan Kassem Taha van de Voedselbank symbolisch de boodschappen die gedoneerd konden worden.

(Foto: Artie)

Acties door en voor Voedselbank Capelle met wethouder Westerdijk

  •   keer gelezen

Capelle - Een aanzienlijk aantal mensen in Capelle leeft nog altijd onder de armoedegrens. De Voedselbank Capelle levert wekelijks voedselpakketten aan hen die het nodig hebben. Momenteel zijn dit 150 huishoudens. Het komt weleens voor dat er een tekort is aan houdbare producten die de cliënten wekelijks nodig hebben. Met deze inzamelingsactie kan Voedselbank Capelle de nodige producten aan het voedselpakket toevoegen en zo de kwaliteit en de diversiteit van het voedsel voor haar cliënten waarborgen.


Jumbo Koperwiek

Op zaterdag 26 juni 2021 heeft een voedselinzamelingsactie plaatsgevonden in Jumbo Koperwiek te Capelle aan den IJssel. Vrijwilligers van de Voedselbank Capelle deelden kaartjes uit aan klanten van de Jumbo waarop producten stonden die gedoneerd konden worden. Door de barcode op de kaartjes bij de kassa of via de handscan te scannen en af te rekenen, doneerden de klanten noodzakelijke producten voor de voedselbank.

Onder toezicht oog van filiaalmanager Tom Dame, overhandigde wethouder Harriët Westerdijk voor o.a. Economie, Werk- en Inkomen en Armoedebeleid symbolisch de gedoneerde boodschappen aan Kassem Taha, coördinator en bestuurslid Voedselbank Capelle.

Voedselbonnen voor de jongeren

De Versstraat in winkelcentrum De Koperwiek begint gevuld te raken. De wethouder bracht samen met een vertegenwoordiging van de voedselbank ook een bezoek aan de Visjuwelier en aan Kip Ik Heb Je. Beide ondernemers hebben al diverse keren hun betrokkenheid bij de voedselbank getoond wat zeer gewaardeerd wordt door de voedselbank en haar cliënten.

Waar de Voedselbank Capelle eerder al de leeftijdscategorie van 65+ onder de aandacht bracht door een gezondheidspakket voor hen samen te stellen en daarnaast ook voor de schoolgaande kinderen het kindertasje met eten en drinken voor school werd bedacht, richt Voedselbank Capelle zich nu ook op de jongeren. De Visjuwelier en Kip Ik Heb Je zijn hiervoor benaderd en hebben voor deze doelgroep een groot aantal bonnen ter beschikking gesteld. Deze werden aan de Wethouder overhandigd.

Voedselbank Capelle is een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk die uitsluitend werkt met vrijwilligers.

‘Oog voor voedsel en hart voor mensen’ is het motto van Voedselbank Capelle.

www.voedselbankcapelle.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten