Afbeelding

Inschrijven nieuw seizoen Jeugdtheaterhuis kan nu

Algemeen 37 keer gelezen



 Capelle -Goed nieuws voor alle kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar die staan te popelen om in het nieuwe seizoen (weer) met theater aan de slag te gaan. Vanaf nu kun je je namelijk inschrijven voor de musical- en theaterlessen van het Jeugdtheaterhuis in Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Capelle aan den IJssel, Krimperwaard, Leiden en Maassluis.


Terwijl op alle leslocaties ‘live’ de laatste lessen van dit seizoen worden ingehaald, kijken we alweer reikhalzend uit naar het nieuwe lesseizoen. Kun jij ook niet wachten om na de zomervakantie te gaan toneelspelen, dansen, zingen en/of samen voorstellingen te maken? Schrijf je alvast in!
Er is voor elke leeftijd een geschikte cursus, waarin leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en verdiepen. Er zijn Musical- en Theaterlessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en voor 12+ zijn er ActeerLABs en MusicalLABs. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen zich ontwikkelen in de Productiegroep, waarin gezamenlijk een voorstelling wordt gemaakt en gespeeld. Je vindt het nieuwe aanbod op www.jeugdtheaterhuis.nl. Wil je eerst een keertje komen kijken of theater of musical iets voor je is? Doe dan mee met de gratis proeflessen in september. Ook daarvoor kun je je opgeven via de website.

De Jeugdtheaterhuis vooropleiding
Ambitieuze jongeren opgelet! Helemaal nieuw komend seizoen is de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis, geschikt voor iedereen tussen de 14 en 21 jaar die overweegt van toneel of musical zijn of haar vak te maken. In oktober gaat deze tweejarige parttime opleiding van start in Gouda. Talenten kunnen zich nu aanmelden voor de selectie op 11, 12 en 19 september.

EXTRA! in de zomervakantie

Eind augustus zijn er weer leuke EXTRA!’s. In Alphen a/d Rijn en Maassluis kunnen kinderen meedoen aan de workshop ‘Maak een minivoorstelling in 2 dagen!’. Jongeren vanaf 13 jaar kunnen mee op zomertheaterkamp met het Jeugdtheaterhuis. Er wordt een weekje gekampeerd bij Haastrecht, korte straattheater-acts gemaakt én opgetreden! Verder zijn er aan het eind van de zomer sneak previews van het nieuwe Jeugdtheaterhuis in Gouda. Op die plek wordt namelijk gebouwd aan een compleet nieuw huis met verrassend, doorlopend aanbod. Het eerste weekend van oktober is de feestelijke opening, tegelijk met de viering van het 30-jarig bestaan van het Jeugdtheaterhuis.
Voor de sneak previews en andere extra activiteiten kun je je aanmelden via www.jeugdtheaterhuis.nl.

Over het Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en organiseren van kunsteducatieve projecten. Het Jeugdtheaterhuis is actief in Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan de Lek, Leiden en Maassluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15