Afbeelding
aangeboden door horren.com

6 tips voor het inrichten van een woonkamer

Algemeen 41 keer gelezen

Ben je de huidige inrichting van jouw woonkamer zat? Of vind je het de hoogste tijd voor enkele subtiele veranderingen? Door enkele subtiele veranderingen door te voeren, kun je jouw woonkamer weer helemaal naar wens maken. Deze veranderingen hoeven écht niet wereldschokkend te zijn, maar kunnen wel al een flinke verbetering zijn.

Breng een ander kleurtje op de muren aan

Na verloop van tijd is het goed mogelijk dat je de muur van een kleur zat bent. Nou, als je deze muur geschilderd hebt, kun je de muur moeiteloos een ander kleurtje geven. Dit is overigens ook mogelijk als je voor behang gekozen hebt. Dat kost mogelijk iets meer werk, maar ook die muur kun je qua kleur weer geheel naar wens maken!

Leg een leuk vloerkleed neer

In meer en meer huizen zie je een vloerkleed terug. Logisch ook, aangezien een vloerkleed een prima aanvulling voor in elke woonkamer is. Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere vloerkleden kunt kiezen, dus dat je altijd wel een geschikt vloerkleed kunt vinden.

Koop nieuwe meubelen

Door de jaren heen hebben de ontwikkelingen op het gebied van meubelen niet stilgestaan. Mogelijk heb je al enigszins verouderde meubelen in jouw woonkamer staan. Door nieuwe meubelen aan te schaffen, kun je jouw woonkamer ook van een mooie upgrade voorzien.

Plaats een plissé hordeur

Heb je een woonkamer die aan jouw tuin grenst? Dan is het aan te raden om een mooie overloop van de woonkamer naar jouw tuin te creëren. Dat doe je onder meer met openslaande deuren of met een schuifpui. Ongeacht wat voor deur je precies hebt, is het aan te raden om een plisse hordeur te plaatsen. Dankzij deze hordeur hoef je in jouw woonkamer nooit meer bang voor muggen te zijn. Ondertussen geniet je van heerlijke frisse lucht; dat klinkt als een win-win combinatie, niet waar?

Kies voor een fraaie spiegel

Heb je enig idee hoe je jouw woonkamer groter kunt laten ogen? Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om een fraaie spiegel in jouw woonkamer op te hangen. Deze spiegel laat jouw woonkamer groter ogen, maar is ook qua uitstraling een aanwinst voor jouw woonkamer. Bovendien heb je hedendaags de keus uit allerlei spiegels. Je kunt voor een hangende spiegel kiezen, terwijl je ook uit toffe staande spiegels kunt kiezen. Ook heb je nog de keus uit meerdere vormen; ideaal!

Plaats leuke accessoires in jouw woonkamer

Heb je fraaie meubelen in jouw woonkamer staan? Dan is het aan te raden om deze meubelen leuk aan te kleden met accessoires. Met bijvoorbeeld een bijzettafeltje, een vloerkleed (zie hierboven) en/of leuke kussens kun je jouw woonkamer nóg meer naar wens maken. Met deze accessoires geniet je niet alleen van een toffe uitstraling, maar ook nog van praktisch nut. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de leukste accessoires.

Door deze tips op te volgen, weet je jouw woonkamer van de gewenste make-over te voorzien. Veel plezier en succes met het (opnieuw) inrichten van jouw woonkamer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 6 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 7 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws gisteren
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws gisteren
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35