Ryan Haripersad is finalist van 'Mister Senior Netherlands'.
Ryan Haripersad is finalist van 'Mister Senior Netherlands'. Foto: Annemarie van der Ploeg

Ryan uit Capelle is finalist van ‘Mister Senior Netherlands’

30 jun, 09:00 Algemeen 4 keer gelezen

Capelle - Ryan Haripersad is inmiddels al één van de tien finalisten voor de verkiezing van Mister Senior Netherlands 2021. De Capelse presentator maakte mee hoe het er aan toe gaat, maar nu is hij zelf kandidaat voor de verkiezing. Haripersad is in het dagelijks leven eventmanager bij het Ministerie van Economische Zaken. Naast zijn werk is hij al 15 jaar actief als presentator van grote evenementen. Dit jaar gaat hij er zelf voor bij de verkiezing op 11 september in Barendrecht.

Door Annemarie van der Ploeg

“Ik zit natuurlijk zelf in de evenementen en het presenteren naast mijn werk doe ik best al lang. Ik deed o.a. presentatiewerkzaamheden bij grote evenementen, festivals, shows en verkiezingen en voor de lokale tv. Sinds drie jaar is er een Mister Senior Netherlands verkiezing voor mannen vanaf 30 jaar. Door het presenteren van deze verkiezing dacht ik: “Laat ik nou een keer meedoen!” Ik hoorde van veel mensen: “Waarom doe je zelf niet mee?” Vorig jaar zat ik nog in de jury. Ik heb met de national director, Lyron Martina, gesproken of het wel verstandig is om mee te doen. Ik was bang voorgetrokken te worden omdat ik erbij betrokken was. Hij heeft mij gezegd dat dat los staat daarvan. Ik ben gewoon kandidaat en op trainingen is hij gewoon mijn coach. We waren met zo’n 60 kandidaten waarvan er 10 zijn overgebleven. Allemaal heel divers qua leeftijd en qua cultuur. Dat is heel leuk om te zien. We zitten nu in de derde week en hebben al een training en een fotoshoot gehad. Je krijgt wat opdrachten, zoals sponsoren zoeken en een eigen evenement opzetten. Je wordt over het totaal beoordeeld. Hoe ben je in de groep, hoe ga je met de mensen om en hoe promoot je jezelf op social media? Op de finaledag kijkt een jury van mensen die al in de verkiezingen zitten naar je presentatie en je houding. Er was ook een pre judging en een gespreek met een soort psycholoog. Maar de eindkeuze ligt toch wel bij de national director. Voor mannen zijn er trouwens maar drie verkiezingen in Nederland. Mensen hebben vaak het vooroordeel van een vleeskeuring maar ik vind dat je wel wat inhoud moet hebben en het niet alleen om uiterlijk gaat”, vertelt Haripersad

Haripersad heeft ervoor gekozen mee te doen voor bepaalde doelen. “Wij Hindoestanen willen ons best wel profileren. We zijn een kleine gemeenschap van ongeveer 250.000 Hindoestanen, maar zijn best wel ingeburgerd en hebben goede banen. We zitten in de medische wereld en de zakenwereld en dat soort dingen. Maar we zijn weinig in de media, hoewel er best wat talenten rondlopen. Ik wil me inzetten als een soort ambassadeur voor onze gemeenschap. Daarnaast zet ik me in voor de ouderen. Ik zag ouderen in het verpleeghuis, waarvan de kinderen niet kwamen en vond dat verschrikkelijk om te zien. Ik wil vooral de jeugd oproepen om naar deze mensen om te kijken, een helpende hand te bieden en leuke dingen met ze te doen zodat ze niet vereenzamen.”

Kijk ook op www.misterinternationalnetherlands.nl en Facebook Ryan Haripersad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05