Afbeelding
Aangeboden door ongediertebestrijden.com

Dit jaar meer last van wespen

Algemeen 47 keer gelezen

De ongediertebestrijders in de regio Rotterdam zien een toename in wespen t.o.v vorig jaar. Dit lijkt het gevolg te zijn van de milde, maar natte lente. De wespenkoninginnen ontwaken eerder uit hun winterslaap, waardoor zij eerder nesten kunnen bouwen en er twee wespen seizoenen in 1 jaar kunnen ontstaan. Maar, of er ook daadwerkelijk meer wespen aanwezig zijn is de vraag. Het kan zijn dat de hoeveelheid wespen lijkt toegenomen, maar dat in werkelijkheid alleen de overlast groter is. Hierdoor zijn ook de aanvragen voor wespenbestrijding in Capelle toegenomen. 

Hoe kan je wespenoverlast voorkomen?

Om wespenoverlast te voorkomen, zul je zelf in actie moeten komen. Wespen gaan gewoon hun gang en zoeken voornamelijk eten. Als jij eten laat rondslingeren komen wespen maar al te graag een kijkje nemen. Ruim voedselresten dus op en scherm eten af als je buiten eet. Ook open afvalbakken trekken wespen aan. De geur kan door wespen van mijlenver opgepikt worden en hun koers bepalen. In het begin van het wespenseizoen zijn wespen voornamelijk op zoek naar eiwitrijk voedsel. Wanneer de larven volgroeid zijn en het einde van het seizoen nadert, wordt er alleen nog naar suikerhoudend voedsel gezocht. Dit is ook de periode dat wespen erg agressief kunnen reageren. Ga niet in het rond slaan, maar laat de wespen rustig rond vliegen. Heb je toch erg veel last van wespen? Schakel dan een Rotterdamse ongediertebestrijder in om het wespennest te verwijderen.

Wespennest bestrijden

Ga niet zelf over tot het bestrijden van wespen, schakel hier te allen tijde een professionele ongediertebestrijder voor in. Wespen kunnen erg snel agressief worden en in groepsverband overgaan op steken. Als je allergisch blijkt te zijn, kan dit tot erg gevaarlijke situaties leiden. Een professionele ongediertebestrijder draagt beschermende kleding en heeft al vele jaren ervaring. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 10 uur geleden
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 12 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 15 apr, 17:10
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 15 apr, 15:50
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 15 apr, 15:10
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 15 apr, 13:40
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 15 apr, 13:22