<p>Jeugdcommissaris Johan Jongenelis en jeugdtrainer Annis Lekransy.</p>

Jeugdcommissaris Johan Jongenelis en jeugdtrainer Annis Lekransy.

(Foto: BCS )

Jeugdtrainer hangt na 25 jaar racket aan wilgen

  •   keer gelezen

CAPELLE - In sporthal Aquapelle, de thuisbasis van Badmintonclub Schollevaar, vond afgelopen zaterdag het afscheid van jeugdtrainer Annis Lekransy plaats.


Meer dan 50 kinderen waren nog even gebleven of kwamen speciaal eerder naar de hal om afscheid te nemen van de trainer waarvan zij allemaal les gekregen hadden: Annis Lekransy. 
Annis is begin jaren 90 gestart bij BCS. Hij heeft de jeugd niet alleen geleerd hoe zij moesten badmintonnen, maar vooral hoe zij er plezier uit konden halen. Annis heeft de meeste kinderen begeleid vanaf het klungelig telkens mis slaan bij de allereerste training tot het moment dat ze al lekker konden overslaan en op een halve baan een partijtje konden spelen. Dan was voor hen het moment aangebroken om onder de vleugels van Annis uit door te stromen naar een volgende groep. Om kinderen de basisbeginselen van het badminton bij te brengen is engelengeduld nodig. Annis had dat. Wanneer iets niet lukte dan was er altijd wel een andere oefening waar het kind wel goed in was en ging het blij naar huis. Annis ging ook met grote tassen vol rackets en shuttles langs de scholen om daar de kinderen in aanraking te brengen met de badmintonsport. BCS heeft Annis Lekransy dan ook benoemd tot het eerste Lid van Verdienste.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten