<p>Sofia van de Watering uit Capelle sleepte met shetlandpony Mufasa het kampioenschap in de wacht.&nbsp;<br>Foto: Sofia van de Watering </p>

Sofia van de Watering uit Capelle sleepte met shetlandpony Mufasa het kampioenschap in de wacht. 
Foto: Sofia van de Watering

(Foto: )

Sofia met pony Mufasa reservekampioen KNHS

  •   keer gelezen

Sofia van de Watering uit Capelle is met shetlandpony Mufasa (sportnaam), officiële NSPS Stamboom naam Haifield v.d. Megchelshof, reservekampioen springen regio Zuid-Holland geworden.


Capelle -  De KNHS Regio Zuid-Holland Outdoor 2021 regiokampioenschappen springen pony’s waren op zaterdag 17 juli 2021 in Hoek van Holland bij Manege De Nieuwe Oranjehoeve. Sofia start met haar A-pony Mufasa in de Klasse B. Het 1e parcours is rijstijl met barrage, het 2e parcours rijstijl zonder barrage. Sofia sprong met Mufasa het 1e rondje foutloos en binnen de toegestane tijd. Dan moet je daarna direct een barrage rijden. Een barrage bestaat uit minder hindernissen dan het oorspronkelijke parcours en moet in een korte tijd worden afgelegd. Super spannend, maar Sofia reed met pony Mufasa een mooie snelle ronde en ook de barrage was foutloos! Toen het 2e rondje pony springen en ook deze was weer foutloos. Het springen op rijstijl betekend dat je stijlpunten krijgt voor de wijze van rijden, de houding en zit en de algemene indruk. De nummer 1 had meer stijlpunten vandaar dat Sofia met pony Mufasa reservekampioen dus 2e zijn geworden. Knap van Sofia met shetlandpony Mufasa.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten