Afbeelding
Foto: Jan van der Arend

Boegbeelden nemen afscheid: Dag, juf Karin en meester Gerhard

13 jul, 12:00 Algemeen 123 keer gelezen

Capelle - Al tientallen jaren zetten ze zich elke dag met hart en ziel in voor de Sjalomschool in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel: Karin Strijker en Gerhard Wubbema. En nu na 27 en 30 jaar nemen deze twee leerkrachten afscheid en gaan zij beiden een nieuw avontuur aan. De één gaat met pensioen, de ander gaat werken op een andere school.

Als je aan oud-leerlingen van de Sjalomschool vraagt welke meester of juf zij nog kunnen herinneren, zal ongetwijfeld meester Gerhard of juf Karin ter sprake komen. Meester Gerhard vanwege zijn grapjes, juf Karin vanwege haar netheid en haar leuke knutselwerkjes. Iedere dag stonden deze twee leerkrachten klaar voor hun leerlingen en hielpen ze de kinderen om hun eigen plekje in de samenleving in te nemen. In al die jaren zijn er heel wat leerlingen voorbij gekomen en hebben deze twee collega’s een boek vol aan verhalen over leerlingen, leerkrachten en avonturen die zij hebben meegemaakt in en om de Sjalomschool.

Juf Karin Strijker is ongeveer 27 jaar geleden, na haar afstuderen als leerkracht, op de Sjalomschool komen werken. Op de Sjalomschool heeft ze al bijna alle groepen lesgegeven. Alleen groep 8 heeft ze nog nooit lesgegeven. Elke klas werd weer zorgvuldig ingericht en gezellig gemaakt. Een compliment wat je veel hoort van collega’s en leerlingen is, dat het lokaal van Juf Karin altijd gezellig was. Juf Karin maakte het ook altijd gezellig voor de kinderen en collega’s. Had altijd wel een grapje te vertellen, had een nieuw spelletje om te spelen en was een groot liefhebber van de vrijdagmiddagborrel!

De afgelopen jaren heeft Karin zich verdiept in kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn. Ze heeft dan ook de plus-klas opgericht en besteedde hier erg veel aandacht en liefde aan, tot grote vreugde van de kinderen. Daarnaast heeft ze jarenlang samen met Meester Gerhard in de Medezeggenschapsraad van de school gezeten. Al met al, de Sjalomschool gaat een goede leerkracht en een gezellige collega missen.

Meester Gerhard heeft net iets langer op de Sjalomschool gewerkt dan Juf Karin. Al dertig jaar is meester Gerhard een vaste leerkracht in de bovenbouw. Jarenlang zette hij zich in voor zijn leerlingen. Hij maakte datamappen, waarin de kinderen kunnen werken aan hun eigen doelen. Ook is Gerhard een aantal jaren Intern Begeleider geweest. Maar hij staat nu al weer jaren voor groep 7. Bij de Medezeggenschapsraad en de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad was hij de laatste jaren ook betrokken. Collega’s wisten hierdoor als een van de eerste wat er speelden op school en binnen de stichting.

Voor deze grappige meester is het nu tijd om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Uitgeleerd is deze meester nooit, want hij wil een cursus Spaans gaan doen. En daar horen natuurlijk ook vakanties naar Spanje bij.

Tijdens de laatste weken voor de zomervakantie neemt de Sjalomschool groots afscheid van deze twee boegbeelden. Zo is er een afscheidsetentje geweest met collega’s, vieren de klassen van de leerkrachten een feestje, waarbij de ouders ook gedag mogen zeggen. Daarnaast zijn er meerdere cadeaus aan hen overhandigd.

De Sjalomschool gaat ze missen!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05