Digitaliseringsvoucher voor Capelse kleinere MKB-bedrijven

Algemeen 99 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Door corona mochten tijdens de lockdownperiode bij veel bedrijven geen of bijna geen klanten langskomen. Het belang van online vindbaar en bereikbaar zijn, en online kunnen verkopen was groter dan ooit. Om bedrijven in het kleinere MKB te steunen in de stap naar (verbetering van de) digitalisering kunnen Capelse ondernemers vanaf 1 oktober 2021 gebruik maken van een digitaliseringsvoucher.

Hiervoor hebben de gemeenten Capelle aan den IJssel, Den Haag, Zoetermeer en Schiedam bij de Provincie Zuid-Holland een aanvraag voor extra financiering gedaan, de zogenoemde MKB-deal. De lokale winkeliersverenigingen tekenden mee voor de aanvraag. Voor Capelle was dat de winkeliersvereniging De Koperwiek. Deze aanvraag is goedgekeurd door de Provincie.

Kleinere MKB-bedrijven
De digitaliseringsvoucher is een regeling om retail en horeca te stimuleren om te digitaliseren. Wethouder Economie van Capelle aan den IJssel Harriët Westerdijk onderschrijft het belang van digitalisering: ”Deze regeling is specifiek bedoeld voor het kleinere MKB, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. Corona heeft laten zien dat digitalisering van groot belang is: het is ook een stap naar een succesvolle toekomst ná corona.”
De voucher kan worden gebruikt voor maximaal 50% van de kosten van de verbetering van de digitalisering en kent een minimumbedrag van €1.000 en een maximumbedrag van €2.500 per onderneming.

Aanvragen door ondernemers
Een ondernemer kan de voucher inzetten voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid. Alle voorwaarden en een uitgebreidere toelichting plaatsen de deelnemende gemeenten tijdig op de eigen websites.

De voucher komt beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 met de duur van een jaar. Er zijn twee tranches van een half jaar. Na de eerste tranche, kunnen de criteria voor het tweede half jaar eventueel aangepast worden om beter aan de behoefte van de ondernemers te voldoen.

MRDH-bijdrage
Naast de aanvraag voor de financiering van de vouchers heeft de gemeente Den Haag mede namens Capelle aan den IJssel, Schiedam en Zoetermeer een aanvraag ingediend bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voor een bijdrage in de kosten op organisatorisch vlak, zoals de controle op de beoordeling van de aanvragen en de evaluatie door een extern uitvoeringsbureau. Ook deze aanvraag is toegekend. Hierdoor kan het door de gemeente beschikbaar gestelde budget volledig ten goede komen aan de ondernemers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 13 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 16 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20