Foto:

Wereldhavendagen pakken groots uit

  •   keer gelezen

REGIO - De Wereldhavendagen heeft een groot deel van het programma bekendgemaakt voor de 44stee editie op 3, 4 en 5 september. 


Met het thema ‘Port Of Opportunities’ ontdek je tijdens 44e editie van de Wereldhavendagen alle kansen en mogelijkheden die de Rotterdamse haven en zijn bedrijven te bieden hebben. Er is gekozen voor een vorm waarbij bezoekers zich te allen tijde aan de geldende maatregelen rond covid-19 kunnen houden.

“Het excursieprogramma vormt iedere editie een hoogtepunt van het programma van de Wereldhavendagen”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “We zijn dan ook ontzettend blij dat we na een jaar van afwezigheid onze bezoekers weer mee kunnen nemen het havengebied in. Zo kun je met eigen ogen zien hoe de Rotterdamse haven allerlei facetten van ons leven mogelijk maakt. En jongeren maken kennis met alle kansen die de haven biedt voor een mooie maritieme of technische carrière.”

Excursies
Tijdens de excursies zie je hoe producten die we dagelijks gebruiken in de Rotterdamse haven totstandkomen. Daarnaast bieden Havenbedrijf Rotterdam, Inside Rotterdam, Rotterdam Tours en BoTu Wandelen diverse wandel - en fietsexcursies aan, die niet alleen langs de bedrijvigheid van de haven leiden, maar ook door de onverwachte stukken natuur die je in dit gebied vindt.

Voor wie liever op het water zit, zijn er diverse rondvaarten van het Maritiem Museum, Spido, de Rotterdam Leisure Group, Partyboot De Rotterdammer, Salonboot De Maze of - wanneer je van wat meer snelheid houdt - Rotterdam RIB-Adventure. Ook biedt Helicentre helikoptervluchten over het havengebied aan.

Educatief
Op de Parkkade kunnen bezoekers terecht bij de ‘Koninklijke Marine Experience’, een educatief en interactief programma over de carrièremogelijkheden bij de Koninklijke Marine. Deze is op zaterdag en zondag geopend voor alle bezoekers en is gratis, maar er dient wel van tevoren een tijdslot gereserveerd te worden via de website van de Wereldhavendagen.

Bij de excursies van Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard ontdekken bezoekers hoe bewoners in Rotterdamse regio droge voeten en schoon water houden. Je kunt ook de Maastunnel in, of juist mee met de Rotterdamse Dakentour. Rotterdam Tours leidt bezoekers rond door onder meer Katendrecht, de Oude Haven of de Wilhelminapier. In de Leuvehaven mee met een rondvaart met Plastic Whale.

Daarnaast zijn er in samenwerking met diverse musea bijzondere programma’s opgezet waarin de Rotterdamse haven centraal staat. Hiervoor kunnen scholen terecht bij het Belasting & Douane Museum, het Maritiem Museum, het Mariniersmuseum en het Wereldmuseum. 

En daarnaast is er is dit jaar een bijzonder nieuw programma: een ‘Real Life Game’ in de Schiecentrale, een soort escaperoom die samen met Provincie Zuid-Holland wordt ontwikkeld en door iedereen die dat wil te bezoeken is.

Kaartverkoop
Als je enthousiast wordt van het programma moet je nog even geduld hebben. De kaartverkoop voor de excursies van de Wereldhavendagen start 20 augustus. Alleen voor de Koninklijke Marine Experience kan voor 4 of 5 september nu al een gratis tijdslot gereserveerd worden via de website.

Er is tijdens de Wereldhavenhaven ook een online programma. Naast het uitgebreide programma van excursies en tours is er op zaterdag 4 september ook een digitaal programma: een interactieve online havenshow. Presentator Richard Groenendijk ontvangt gasten in de studio, er zijn kijkjes achter de schermen bij bedrijven in de haven en er is een Wereldhavendagenquiz. De vorig jaar geïntroduceerde drones Amy en Djimmy zijn terug en nemen de kijker mee door Rotterdam en de haven.

Zie ook: wereldhavendagen.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten