Logo ijsselenlekstreek.nl


Capelse raadsleden bezoeken Groen Oeverrijk

Capelle - Tien Capelse raadsleden hebben zaterdag 2 september op uitnodiging van belangenvereniging Groen Oeverrijk een wandeling gemaakt door Oeverrijk.

De aanwezige raadsleden vertegenwoordigden Leefbaar Capelle, D66, CDA, PvdA, CU en SGP. Na een introductie door Harry van den Berg, secretaris van Groen Oeverrijk, werden ze door bodemkundige Anton Roeloffzen begeleid door Oeverrijk. Roeloffzen vertelde over de geschiedenis en bodemgesteldheid van dit stuk historisch slagenlandschap, de Mient, en wees ook bijzondere plant- en diersoorten aan.

Zienswijzen ingediend

Groen Oeverrijk is blij met het bezoek van de raadsleden. De belangenvereniging verzet zich tegen de plannen binnen ‘Landelijk Capelle’ om woningen te bouwen in Oeverrijk en heeft onlangs 13 zienswijzen ingediend voor de Concept Gebiedsvisie Landelijk Capelle en de Concept Gebiedspaspoorten Oeverrijk en ’s-Gravenweteringpark. De zienswijzen zijn gedragen door een grote groep bewoners. Ze zijn mede ondertekend door 93% van de benaderde huishoudens uit voornamelijk Landelijk Capelle. Ofwel: 600 Capellenaren in de directe nabijheid zijn tegen het bebouwen van Oeverrijk en meer bebouwen van het ’s Gravenweteringpark dan alleen op de schoollocatie. Daarnaast hebben enkele bewoners een individuele zienswijze ingebracht.

Alternatief plan

Binnenkort komt Groen Oeverrijk met een eigen plan om van Oeverrijk een openbaar natuurgebied te maken en op die manier de cultuurhistorische- en natuurwaarde van het gebied voor iedereen toegankelijk te maken. Het plan is uitgewerkt in samenwerking met diverse deskundigen.

Reageer als eerste


Shopbox