Logo ijsselenlekstreek.nl


Foto: Gemeente Capelle aan den IJssel

Brief van burgemeester Oskam over zijn zoektocht naar een woning

Capelle - Deze brief van burgemeester Oskam over zijn zoektocht naar een geschikte woning in Capelle is vandaag naar de gemeenteraad gestuurd. Hij wil de brief ook graag delen met de inwoners van Capelle.

'Geachte dames en heren,

Tijdens mijn vakantie is er in het AD een artikel verschenen over het voorhuis bij kinderboerderij Klaverweide als de beoogde woning van mij en mijn gezin. Graag wil ik met deze brief van de mogelijkheid gebruik maken om u hierover meer helderheid te verschaffen. De suggestie in de kop dat ik mijn belofte niet nakom is sterk voor nuance vatbaar. Minder snel dan ik aanvankelijk dacht én had gehoopt hebben wij in ons mooie Capelle eengeschikte woning gevonden. Twee keer was ik erg dicht bij de koop van een woning, maar helaas ging in beide gevallen de koop niet door. Uiteraard was dat voor mij en mijn gezin een
teleurstelling.

Zoals u wellicht zelf weet, vergt het kopen van een woning tijd. Je koopt een huis als dat aan wensen van jezelf en gezinsleden voldoet. Ik geef direct toe dat ik als lid van een gezin met jonge kinderen zeer kieskeurig ben bij de zoektocht naar een woning. Daarnaast dien ik als burgemeester ook regelmatig gasten in mijn woning te verwelkomen. Een factor die mijn zoektocht niet gemakkelijker maakt. Maar dat doet niets af aan onze intentie om zo snel mogelijk in Capelle te willen wonen.

Als burgemeester van Capelle wil ik samen met mijn gezin wonen in de stad waar ik werk en me sterk mee verbonden voel.

Met het voorhuis bij de kinderboerderij hebben mijn gezin en ik een woning gevonden die dicht bij onze wensen ligt. Een perfecte plek in een geweldige omgeving waar ik, vanuit mijn functie als burgemeester, ook nog gasten kan verwelkomen. Wij zijn er erg blij mee.

Wel moet er nog verbouwd worden aan de woning. Zo is er nu slechts een achterdeur. Het hebben van een voor- en achterdeur in een woning is noodzakelijk. Dat vroeger de voordeur was waar nu de kantine van de kinderboerderij zit, is één van de onderwerpen waar de gemeente samen met de kinderboerderij over praat. Gezamenlijk wordt gezocht naar oplossingen, zodat wonen voor mijn gezin én een goede exploitatie van de kinderboerderij elkaar niet in de weg zitten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hier zeer binnenkort uitkomen.

Nogmaals, ik betreur dat er onjuiste ideeën zijn ontstaan over mijn zoektocht naar een geschikte woning in Capelle voor mijn gezin. Zoals eerder aangegeven voel ik me sterk verbonden met Capelle en span mij maximaal in om dit kalenderjaar naast burgemeester ook inwoner van Capelle te zijn. Ik kijk er naar uit om Capellenaar te worden.

Hoogachtend,
de burgemeester,

mr. P. Oskam

Reageer als eerste
Meer berichten