Logo ijsselenlekstreek.nl


Mantelzorgbijeenkomst Parkinson in Capelle

Capelle - Het Servicepunt Mantelzorg van Welzijn Capelle organiseert op woensdag 23 augustus aanstaande een bijeenkomst voor partners van Parkinson patiënten. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur, locatie Meeuwensingel 1A. Ook andere verwanten van mensen met Parkinson zijn van harte welkom.

Mantelzorgers leveren langdurig onbetaalde zorg en inzet voor een ander, maar niet alle mantelzorgers zijn gelijk. Dat ligt bijvoorbeeld aan de relatie met de zorgvrager. Het maakt uit of mantelzorgers hun partner verzorgen of de zoon/dochter zijn van de zorgvrager. Vanzelfsprekend wordt de aard van de relatie ook bepaald door de aard van de chronische ziekte of beperking.

Informatie op maat
Coördinator Dineke Schaaphok: “Om specifieke informatie te kunnen geven over het ziektebeeld Parkinson, organiseren we nu deze bijeenkomst, speciaal voor mantelzorgers die te maken hebben met deze aandoening. Op informele wijze is er gelegenheid om ervaringen te delen, tips uit te wisselen en zal een inventarisatie gemaakt worden van thema´s voor vervolgbijeenkomsten.”

Aanmelden via servicepunt Mantelzorg
Deelnemen aan deze bijeenkomst? Aanmelden kan door te bellen met het Servicepunt Mantelzorg, 010 - 264 02 20. Mantelzorger en nog niet ingeschreven bij Welzijn Capelle? Aanmelden kan via de www.welzijncapelle.nu. Ingeschreven mantelzorgers ontvangen de mantelzorgpas. Mantelzorgers ontvangen ook het infobulletin mantelzorg en worden op de hoogte gehouden van bijeenkomsten en activiteiten.

Reageer als eerste
Meer berichten