Logo ijsselenlekstreek.nl


Op 23 september is het weer Burendag. Ook in Capelle aan den IJssel worden activiteiten georganiseerd.
Op 23 september is het weer Burendag. Ook in Capelle aan den IJssel worden activiteiten georganiseerd.

Bbq'en en tuinieren tijdens Burendag in Capelle

Capelle - Het aantal aanmeldingen voor Burendag stevent af op een nieuw record. Voor de twaalfde editie zijn in het hele land al bijna 4450 activiteiten aangemeld, ruim 1000 meer dan vorig jaar om deze tijd. In Zuid-Holland staat de teller nu op 713 deelnemende buurten. Ook Capelle aan den IJssel zijn activiteiten.

Met nog ruim anderhalve maand te gaan ziet het ernaar uit dat het record van 2016 (ruim 4600 deelnemende buurten in heel Nederland) verbroken gaat worden. Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag jaarlijks op de vierde zaterdag van september, die dit jaar op 23 september valt.


Burendag is door de organisatoren in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Jaarlijks komen mensen in duizenden buurten bijeen om met elkaar iets voor de buurt te doen. Ze knappen bijvoorbeeld de straat op, leggen een buurtmoestuin aan of timmeren onder het genot van een kop koffie samen een picknicktafel in elkaar.


John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland: "Inmiddels is Burendag al 11 jaar lang een mooie start voor het samenkomen van mensen. Door het onderlinge contact tussen buren, worden bestaande banden versterkt, maar ook nieuwe gesmeed. Hierdoor worden buurten het hele jaar door socialer en veiliger."
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "Wanneer mensen elkaar kennen, kijken ze sneller naar de ander om en staan ze eerder voor elkaar klaar. Wij vinden het heel mooi om te zien dat Burendag ieder jaar weer voor talloze nieuwe contacten zorgt."

Op 13 juni gaf Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, het startsein voor Burendag. Sindsdien kunnen buren zich op de website www.burendag.nl aanmelden. Onder het kopje 'In mijn buurt' staat een overzicht van alle inschrijvingen. Inschrijven en een financiële bijdrage tot 400 euro aanvragen kan nog altijd.

Burendag in Capelle aan den IJssel

Ook in Capelle aan den IJssel worden activiteiten georganiseerd. Zo is er op de Merellaan een barbecue en kun je aan bij de flat aan de Merelhoven helpen met het opknappen van de tuin. Kijk voor alle activiteiten op www.burendag.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten