Logo ijsselenlekstreek.nl


De vrijwilligers van Paintpicknick Schollevaar zijn er klaar voor.
De vrijwilligers van Paintpicknick Schollevaar zijn er klaar voor.

Schilderen en picknicken in Schollebos tijdens Paintpicknick Schollevaar

Capelle - Het Schollebos is zaterdag 19 augustus weer het decor van amateurschilders. Voor de elfde keer kunnen de deelnemers in de behaaglijkheid van de natuur zich ongestoord creatief uitleven met verf en penseel. Grof of ragfijn, abstract, figuratief of stilleven, het maakt niet uit. Paintpicknick Schollevaar is een laagdrempelige, creatieve manifestatie voor beginnende en meer ervaren amateurschilders.

Beeldend kunstenaar Kees de Jong: "Het resultaat aan het einde van de dag is vaak verbazingwekkend en indrukwekkend mooi. Ook deelnemers die na de kleuterschool nooit meer een penseel in handen hebben gehad, nemen na afloop hun creatie met trots mee naar huis. We zeggen altijd laat je kwast en penseel meevoeren op de golven van je verbeelding en ontdek daarbij het plezier van schilderen in het Schollebos. Het is daar een oase van rust en schoonheid en dat kan een bron van inspiratie zijn. Paintpicknick is al jaren een gezellige, goed bezochte activiteit.
Amateurschilders gaan niet snel alleen buiten zitten schilderen. In groepsverband haken ze eerder aan, is ons gebleken. Er is genoeg talent in Capelle, helaas hebben velen moeite om een begin te maken met een kunstwerk. Dat is opgelost door ervaren schilders aan Paintpicknick Schollevaar toe te voegen. Zij helpen de deelnemers, indien nodig, met tips en trucs om een mooi schilderij maken."
De Jong benadrukt dat Paintpicknick geen wedstrijd is 'wie het mooiste schilderij kan maken'. "Het gaat bovenal om het genieten en samenzijn. We hebben dit jaar besloten om aan het schildersevenement het thema 'flower power' toe te voegen. We willen daarmee het gevoel van vrijheid blijheid bevorderen. Even uit de stress van alledag", aldus De Jong.
De deelnemer wordt gevraagd om zich een beetje in die stijl te kleden. De vrijwilligers doen daaraan ook mee. Om de hippiesfeer compleet te maken, komen muzikanten de picknick muzikaal omlijsten met livemuziek. Ook kinderen kunnen hun talenten tonen door gratis een groot schilderij te voorzien van een bonte mix aan kleuren.

Reageer als eerste
Meer berichten