Logo ijsselenlekstreek.nl


Hondje Kyra verdient een tweede kans, kun jij haar die geven?

Krimpen aan en IJssel - Iedere week zet de IJssel en Lekstreek een asieldier van Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel in de spotlights. Deze keer is dat hondje Kyra.

Actief, slim, vrolijk, lief en een eigen willetje. Dat zijn de kernwoorden die passen bij Kyra. De verhuizing naar het asiel vond zij erg spannend, maar al snel was zij aan veel dingen gewend. Nu het verblijf langer gaat duren zien wij dat Kyra gaat afvallen. Hoe vaak zij mag puzzelen, wandelen en knuffelen, het feit blijft dat ze geen eigen huisje heeft. En daar moet nu echt verandering in komen! Met andere honden kan Kyra goed opschieten. Zij staat hier in allerlei groepjes en dat gaat erg goed. We weten niet veel van Kyra, ook haar leeftijd niet, maar als we naar haar ogen en gebit kijken denkt onze dierenarts 8 jaar. Qua conditie en bespiering lijkt zij echter veel jonger. Dus lange wandelingen worden zeker gewaardeerd. Natuurlijk wil iedereen graag dat een hond een paar uurtjes alleen kan zijn, voor de zekerheid raden wij aan om dit via de stapsgewijze puppymethode aan te leren. Hier moet u, als mogelijk baasje, wel tijd voor hebben. Een enkele keer kan Kyra een "zit" laten zien, dus daar kunnen nog wel een paar commando's bij. Eenmaal gewend zal zij een dankbare hond zijn op hondenschool. Ook eventuele andere "fun"-cursussen zullen aan haar besteed zijn. Met behulp van de clicker is Kyra hier vast begonnen met wat oefeningen. Wij hebben Kyra leren kennen als een dame met pit, vrolijk en alert. Zij heeft zin in de dag en zoekt een baas die dat ook heeft. Iemand die haar geduldig en consequent leert wat er wel en niet mag. Dit zal haar rust geven. Het is een heel slim hondje die ook mentaal wat uitdaging aan kan door bv. met denkpuzzels. Dit zal haar zelfvertrouwen vergroten, wat haar weer rust geeft in spannende situaties.Doordat zij met een grauw en een snauw durft te reageren als zij zich te onzeker of in het nauw gedreven voelt, lijkt het ons beter om een huis te zoeken zonder kinderen, tenzij deze ouder zijn en ervaring hebben met dit soort honden.

Op date met Kyra?

Wil jij graag kennismaken met Kyra of meer over haar weten? Mail dan naar Dierenopvangcentrum Krimpen: krimpen@dierenbescherming.nl. Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar Kyra te komen kijken. Dit vanwege de rust van onze honden en om teleurstelling te voorkomen.

Reageer als eerste
Meer berichten